Beenham op brioche brood

Beenham op brioche brood

1 uurVleesStoomovenMakkelijk

Ingredients

  • 1 beenham van ca. 400 g
  • 4 takjes rozemarijn
  • 8 takjes tijm
  • 4 el grove mosterd
  • 2 el honing
  • 2 el bruine suiker
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • 4 dikke plakken brioche brood
  • 50 g walnoten, gebroken
  • 100 g roquefort
  • Rucola
  • Olijfolie
  • Balsamico

Supplies

  • Kom
  • Dichte stoomoven pan
  • Snijplank

Stap 1:
Snijd de ham 3 keer horizontaal in over de lengte. Zorg ervoor dat er net niet doorheen gesneden wordt.

Stap 2:
Ris de tijm en rozemarijnblaadjes van de takjes en hak deze fijn. Meng met de grove mosterd, bruine suiker en honing breng het op smaak met peper en zout.

Stap 3:
Smeer de ham rondom en aan de binnenkant in met het mengsel, vouw de ham weer terug en bind de ham op met rolladetouw.

Stap 4:
Doe de ham in een dichte stoomovenpan en schuif in de stoomoven.

Stand: Koken universeel
Temperatuur: 80°C
Tijd: ca. 45 minuten

Stap 5:
Laat de ham afkoelen en pak deze in plasticfolie in bewaar tot gebruik in de koelkast.

Serveren:
Grill het brioche brood droog in een grillpan en besprenkel met olijfolie. Snijd dunne plakken van de ham en leg deze op het brioche brood. Maak de rucola licht aan met wat balsamicoazijn en leg dit op de ham. Verdeel hier overheen de walnoten en blauwe kaas.