De bereidingstijd is ca. 45 minuten.
Bereidingswijze
Parelcouscous
Stap 1:
Doe de parelcouscous in een stoomovenpan zonder gaatjes. Voeg water toe tot de parelcouscous onder staat. Kruid met een snufje zout.
Stap 2:
Stoom de parelcouscous. Kies voor: Stomen 100C Tijdsduur 12 minuten (of neem de kooktijd van de verpakking als stoomtijd over)
Stap 3:
Snijd de prei, de wortel en de rode biet in kleine blokjes.
Stap 4:
Stoom de groenten. Kies voor: Stomen 100C Tijdsduur 1 minuut
Stap 5:
Giet de parelcouscous af en meng er de groenten onder.
Stap 6:
Haal de pitjes uit de granaatappel en hak de peterselie en de munt fijn.
Stap 7:
Meng de granaatappelpitjes en de verse kruiden onder de parelcouscous.
Stap 8:
Breng op smaak en voeg de olijfolie, de honing en meng er za’atar en sumac onder.
Saus
Hak de sjalotten fijn. Breng ze samen met de witte wijn, de visfond en de Nouilly Prat aan de kook.
Kook dit sausje in tot je een derde van de hoeveelheid overhoudt.
Zeef het mengsel, voeg de room toe en laat nog even inkoken.
Neem de pan van het vuur en voeg de stukjes koude boter toe.
Breng vervolgens op smaak met saffraan.
Vis
Verwarm voor het grillen én stomen van de vis, je Miele combi-stoomoven goed voor. Combi-koken 80% vochtigheid Grote Grill Stand 3 Tijdsduur 15 minuten.
Snijd de wilde zeebaars in vier mooie stukken en leg ze op een bakplaat.
Schuif je de vis op de bovenste richel in de oven. Combi-koken 80% vochtigheid Grote Grill Stand 3 Tijdsduur 5 minuten
Tip: Heb je een Miele stoomoven in plaats van een Miele combi-stoomoven, stoom de vis dan op 70 graden met een stoomtijd van 8 minuten.
Serveren
Haal de voorverwarmde borden uit de Miele warmhoudlade.
Plaats een serveerring in het midden van elk bord en maak een torentje van parelcouscous.
Leg op elk torentje een stukje vis en werk af met kruiden en wat granaatappelpitjes. Serveer met het saffraansausje.