Wilde zeebaars, kleurrijke parelcouscous en een sausje van saffraan

45 minutenVisCombi-stoomovenGemiddeld
Dit recept is voor 4 personen

Ingredients

  • 1 kilogram wilde zeebaarsfilet
  • Peper en zout
  • 300 gram parelcouscous
  • 1 wit van prei
  • 1 kleine rode biet
  • 2 wortelen
  • ½ granaatappel
  • 4 sjalotten
  • een handvol munt
  • een handvol platte peterselie
  • 3 el olijfolie
  • 1 el honing
  • 1 tl za’atar en 1 tl sumac
  • 1 dl visfond
  • 3 dl witte wijn
  • 1 dl Nouilly Prat
  • 2 dl room
  • 150 gram boter
  • 1 potje saffraanpoeder

Supplies

  • Kom
  • Zeef
  • Bakplaat
  • Pan
  • Stoomoven pan zonder gaatjes
  • Koksmes

De bereidingstijd is ca. 45 minuten.

 

Bereidingswijze

Parelcouscous

Stap 1:

Doe de parelcouscous in een stoomovenpan zonder gaatjes. Voeg water toe tot de parelcouscous onder staat. Kruid met een snufje zout.

Stap 2:

Stoom de parelcouscous. Kies voor:
Stomen             100C
Tijdsduur          12 minuten (of neem de kooktijd van de verpakking als stoomtijd over)

Stap 3:

Snijd de prei, de wortel en de rode biet in kleine blokjes.

Stap 4:

Stoom de groenten. Kies voor:
Stomen             100C
Tijdsduur          1 minuut

Stap 5:

Giet de parelcouscous af en meng er de groenten onder.

Stap 6:

Haal de pitjes uit de granaatappel en hak de peterselie en de munt fijn.

Stap 7:

Meng de granaatappelpitjes en de verse kruiden onder de parelcouscous.

Stap 8:

Breng op smaak en voeg de olijfolie, de honing en meng er za’atar en sumac onder.

 

Saus

Stap 1:

Hak de sjalotten fijn. Breng ze samen met de witte wijn, de visfond en de Nouilly Prat aan de kook.

Stap 2:

Kook dit sausje in tot je een derde van de hoeveelheid overhoudt.

Stap 3:

Zeef het mengsel, voeg de room toe en laat nog even inkoken.

Stap 4:

Neem de pan van het vuur en voeg de stukjes koude boter toe.

Stap 5:

Breng vervolgens op smaak met saffraan.

Vis

Stap 1:

Verwarm voor het grillen én stomen van de vis, je Miele combi-stoomoven goed voor.
Combi-koken      80% vochtigheid
Grote Grill           Stand 3
Tijdsduur            15 minuten.

Stap 2:

Snijd de wilde zeebaars in vier mooie stukken en leg ze op een bakplaat.

Stap 3:

Schuif je de vis op de bovenste richel in de oven.
Combi-koken           80% vochtigheid
Grote Grill                Stand 3
Tijdsduur                  5 minuten

 

Tip: Heb je een Miele stoomoven in plaats van een Miele combi-stoomoven, stoom de vis dan op 70 graden met een stoomtijd van 8 minuten.

 

Serveren

Stap 1:

Haal de voorverwarmde borden uit de Miele warmhoudlade.

Stap 2:

Plaats een serveerring in het midden van elk bord en maak een torentje van parelcouscous.

Stap 3:

Leg op elk torentje een stukje vis en werk af met kruiden en wat granaatappelpitjes. Serveer met het saffraansausje.