Wilt u met de feestdagen iets bijzonders op tafel zetten? Steek de handen uit de mouwen en ga los in de keuken met deze bijzondere ingrediënten. Met deze ingrediënten maakt u de heerlijkste zeebaars, kleurrijke parelcouscous en een heerlijk saffraan sausje. Veel kookplezier gewenst!
Stap 1: Doe de parelcouscous in een stoomovenpan zonder gaatjes. Voeg water toe tot de parelcouscous onder staat. Kruid met een snufje zout. Stap 2: Stoom de parelcouscous. Kies voor: – Het programma stomen – 100 graden – 12 minuten of neem de kooktijd van de verpakking als stoomtijd over. Stap 3: Snijd de prei, de wortel en de rode biet in kleine blokjes. Stap 4: Stoom de groenten. Kies voor: – Het programma stomen – 100 graden – 1 minuut. Stap 5: Giet de parelcouscous af en meng er de groenten onder. Stap 6: Haal de pitjes uit de granaatappel en hak de peterselie en de munt fijn. Stap 7: Meng de granaatappelpitjes en de verse kruiden onder de parelcouscous. Stap 8: Breng op smaak en voeg de olijfolie, de honing en meng er za’atar en sumac onder.
Stap 1: Hak de sjalotten fijn. Breng ze samen met de witte wijn, de visfond en de Nouilly Prat aan de kook. Stap 2: Kook dit sausje in tot je een derde van de hoeveelheid overhoudt. Stap 3: Zeef het mengsel, voeg de room toe en laat nog even inkoken. Stap 4: Neem de pan van het vuur en voeg de stukjes koude boter toe. Stap 5: Breng vervolgens op smaak met saffraan.
Stap 1: Verwarm voor het grillen én stomen van de vis, je Miele combi-stoomoven goed voor. Kies voor: – Het programma combi-koken – Grote Grill, Stand 3 – 80% vochtigheid – 15 minuten. Stap 2: Snijd de wilde zeebaars in vier mooie stukken en leg ze op een bakplaat. Stap 3: Schuif je de vis op de bovenste richel in de oven en stel in: – Het programma combi-koken – Grote Grill, Stand 3 – 80% vochtigheid – 5 minuten.
Heb je een Miele stoomoven in plaats van een Miele combi-stoomoven, stoom de vis dan op 70 graden met een stoomtijd van 8 minuten.
Stap 1: Haal de voorverwarmde borden uit de Miele warmhoudlade. Stap 2: Plaats een serveerring in het midden van elk bord en maak een torentje van parelcouscous. Stap 3: Leg op elk torentje een stukje vis en werk af met kruiden en wat granaatappelpitjes. Serveer met het saffraansausje.
(voor vier personen)
Voor de vis:
Voor de parelcouscous:
Voor de saus:
Extra materiaal: