Tuinboontjes-crème met coquille
Ingredienten
- 6 coquilles
- 6 dunne plakjes bloedworst
- 4 plakjes serranoham
- 500 gram tuinbonen
- 125 ml crème fraîche
- Zeezout
- Peper
- Olijfolie om te bakken
Benodigdheden
- Koekenpan
- Spuitzak
- Keukenmachine
Stap 1:
Kook de tuinbonen in een beetje water met zout, spoel ze koud en haal de vliesjes eraf.
Stap 2:
Pureer de boontjes in de keukenmachine en maak ze smeuïg met de crème fraîche. Breng op smaak met peper en zout. Doe de puree in een spuitzak.
Stap 3:
Bak de serranoham krokant in een koekenpan. Laat uitlekken op keukenpapier. Maal de krokant gebakken ham fijn in de keukenmachine.
Stap 4:
Verhit olie in een koekenpan en bak hierin de bloedworstplakjes. Bestrooi ze met peper en zout.
Stap 5:
Bak de coquilles aan twee kanten bruin.
Serveren
Spuit een rozet van de tuinbonen-crème op een bordje en leg hierop een plakje bloedworst met daarop de coquille. Bestrooi met de Serranoham crunch.