Tortellini gevuld met gehakt en salie

Tortellini gevuld met gehakt en salie

Noedels of PastaStoomovenGemiddeld
Dit recept is voor 2 personen

Ingredients

  • 25 gram roomboter
  • 50 gram kalfsgehakt
  • 50 gram rauwe ham, fijngehakt
  • 50 gram mortadella, fijngehakt.
  • 15 gram gehakte pistachenootjes
  • 1 ei
  • 8 blaadjes salie, fijn gesneden
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • Witte peper uit de molen
  • 100 gram bloem, Grano Duro
  • 1 ei
  • ½ eetlepel olijfolie
  • Zout
  • 100 gram Pecannoten
  • 10 salieblaadjes
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 2 dl olijfolie
  • 1 teentje knoflook

Supplies

  • Pan
  • Keukenmachine
  • Pastamachine

De bereidingstijd is ca. 45 minuten.

 

Bereiding

Vulling

Stap 1:
Smelt de boter in een pannetje, doe het gehakt erin en bak het bruin. Goed af laten koelen.

Stap 2:
Meng het gehakt met de ham, mortadella, kaas, ei, pistachenootjes en salie. Breng op smaak met peper (bevat al voldoende zout door de ham en kaas).

Stap 3:
Bewaar in de koelkast tot verder gebruik.

 

Deeg

Zelf het pastadeeg maken? Gebruik dan uitsluitend Italiaanse bloem. Gedroogde pasta kan men lang bewaren of vries de verse pasta in.

Stap 1:
Kneed alle ingrediënten tot een soepel deeg.

Stap 2:
Zet de rollers van de pastamachine op de wijdste stand. Verdeel het bolletje deeg in vieren en draai het door de machine. Herhaal dit tot aan de dunste stand.

Stap 3:
Laat het deeg even rusten en draai vervolgens door het snijgedeelte.

Stap 4:
Bestrooi met wat bloem en hang het deeg op. Laat het deeg gedurende 15 minuten drogen.

Stap 5:
Voeg een scheutje olie toe aan het water en kook de pasta ongeveer drie minuten. Natuurlijk kan de pasta ook gekookt worden in de stoomoven. Neem dan voor één deel pasta drie delen heet water.

Stap 7:
Schuif de pan in de stoomoven.

Kookstand       100°C
Tijdsduur          2 minuten

Stap 8:
Snijd er vierkantjes van ongeveer 5×5 cm uit. Leg uit het midden een beetje van de vulling en vouw de ene hoek naar de andere, zodat een driehoek ontstaat (u kunt de vulling ook in een spuitzak doen, hiermee kunt u preciezer werken). Vouw de bovenste punt naar u toe, zodat er een soort mini-loempia ontstaat. Vouw de twee laatste punten naar elkaar toe en druk ze op elkaar, zodat de typische tortellini vorm ontstaat.

Stap 9:
Kook de tortellini’s in ruim kokend water met een beetje zout. Als de pasta boven komt drijven, is de pasta gaar. Proef er voor de zekerheid een.

 

Pesto

Serveer deze pasta met een lekkere pesto.

Stap 1:
Meng alle ingrediënten in de keukenmachine tot een gladde pesto.

Stap 2:
Eventueel kunt u nog wat extra olijfolie toevoegen.

 

Speciaal voor Valentijn: tortellini is de navel van Venus. Volgens een Italiaans verhaal moet in de vulling van dit gerecht altijd salie verwerkt worden. Salie is bovendien het kruid van de liefde.

 

Tip: Serveer deze pasta met een frisse salade.