Tomaten ijsblokjes

Tomaten ijsblokjes (voor 500 ml)

GroenteVriezerMakkelijk

Ingredients

  • 1 kg rijpe tomaten
  • Een paar druppels tabasco

Supplies

  • Theedoek
  • Ijsblokjesvorm
  • Keukenmachine

De bereidingstijd is ca. 15 minuten (exclusief uithangen).

 

Bereiding

Stap 1:
Pureer in de keukenmachine de tomaten en voeg daar wat zout en peper en naar smaak een paar druppels tabasco aan toe.

Stap 2:
Hang dit uit in een vochtige passeerdoek of schone theedoek voor ongeveer 12 uur.

Stap 3:
Hieruit zal een heldere tomatenbouillon komen die puur van smaak is.

Stap 4:
Je kan dit in ijsblokzakjes of -vormpjes invriezen. Als u vormpjes gebruikt, doe er dan eerst een klein beetje in en laat het bevriezen. Leg er later een klein tomaatje in en vul af.

Deze ijsblokjes zijn goed te gebruiken als extra smaakmaker of verkoelend element in tomatensap of Bloody Mary. Ook lekker om tafelwater een licht smaakje mee te geven. Garneer het met een bosuitje, selderij of basilicum.