Super crispy kipnuggets met zoete aardappelpuree en groentechips
De bereidingstijd is ca. 4,5 uur.
Bereiding
Stap 1: Schil de groenten en snijd ze in zeer dunne plakken met de mandoline.
Stap 2: Bekleed de bakplaat met bakpapier en verdeel de groenten erover. Besprenkel met olijfolie en wat zeezout.
Stap 3: Leg de bakplaat in de gourmet-warmhoudlade en zet deze op stand 4. Laat de groenten 4 uur drogen, totdat ze knapperig zijn. Heb je geen gourmet-warmhoudlade? Zet dan de oven op Hetelucht Plus 85 ºC en doe de groenten er voor 4 uur in.
Stap 4: Halveer de zoete aardappels en leg ze samen met een halve citroen in een hittebestendige glazen kom. Dek af met plastic folie en laat circa 15 minuten op 850 W garen in de magnetron.
Stap 5: Verwijder de plasticfolie, stamp de aardappels met de pureestamper en breng op smaak met zout, peper, de rest van de citroen en een flinke scheut olijfolie.
Stap 6: Verhit een flinke laag zonnebloemolie in een ruime pan (bijvoorbeeld een wok) tot 160 graden. Meng de bloem met peper, zout, kerriepoeder en paprikapoeder.
Stap 7: Snij de kipfilets in stukken. Klop de eitjes los met een vork. Haal de kip eerst door de bloem, vervolgens door het ei en als laatste door de cornflakes.
Stap 8: Frituur de kipnuggets circa 5 minuten in de zonnebloemolie.
Serveren
Stap 1: Schep de zoete aardappelpuree op het bord, leg de kipnuggets erop en steek hier en daar wat groentechips in de puree.
Stap 2: Snijd de peterselie fijn en garneer daar het gerecht mee.
Tip: De groentechips kun je ook een dag van tevoren maken. Handig: de lade schakelt zichzelf automatisch uit.