Dit is een recept voor 1 portie koekjes
Ingredienten
- 100 gram witte basterdsuiker
- 265 gram roomboter
- 15 gram ei
- 1,5 gram zout
- 7 gram citroenrasp
- ¼ tl vanille poeder
- 300 gram bloem
Benodigdheden
- Bekken
- Rasp
- Zeef
- Spuitzak
Bereidingswijze
Stap 1
Meng de zachte boter in een bekken samen met zout en de citroenrasp.
Stap 2
Meng er de witte basterdsuiker, zout, citroenrasp en vanillepoeder doorheen.
Stap 3
Voeg het ei toe en meng weer.
Stap 4
Voeg tenslotte de gezeefde bloem toe en meng deze er zachtjes doorheen.
Stap 5
Verwarm de oven voor op
Hetelucht plus 170 °C
Stap 6
Doe het wrijfdeeg in een spuitzak met kartelmondje en spuit schuin in een golfpatroon op bakplaat bekleed met een bakmatje.
Stap 7
Zet de spritsen in de oven
Hetelucht plus 170 °C
Bereidingstijd 17 minuten
Stap 8
Laat de spritsen afkoelen op de werkbank.