Spritskoeken

30 minutenKoekOvenMakkelijk
Dit is een recept voor 1 portie koekjes

Ingredients

  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 265 gram roomboter
  • 15 gram ei
  • 1,5 gram zout
  • 7 gram citroenrasp
  • ¼ tl vanille poeder
  • 300 gram bloem

Supplies

  • Bekken
  • Rasp
  • Zeef
  • Spuitzak

Bereidingswijze

Stap 1
Meng de zachte boter in een bekken samen met zout en de citroenrasp.

Stap 2
Meng er de witte basterdsuiker, zout, citroenrasp en vanillepoeder doorheen.

Stap 3
Voeg het ei toe en meng weer.

Stap 4
Voeg tenslotte de gezeefde bloem toe en meng deze er zachtjes doorheen.

Stap 5
Verwarm de oven voor op

Hetelucht plus 170 °C

Stap 6
Doe het wrijfdeeg in een spuitzak met kartelmondje en spuit schuin in een golfpatroon op bakplaat bekleed met een bakmatje.

Stap 7
Zet de spritsen in de oven

Hetelucht plus 170 °C

Bereidingstijd 17 minuten

Stap 8
Laat de spritsen afkoelen op de werkbank.