Spies van gamba’s en groene asperges

Spies van gamba’s en groene asperges

20 minutenVisKookplaatMakkelijk

Ingredients

  • 8 groene asperges
  • 16 gamba´s
  • 8 houten prikkers
  • 2 stengels citroengras
  • 1 teen knoflook
  • 3 cm gemberwortel
  • ½ rode peper
  • 25 gram palmsuiker
  • 3 dl water

Supplies

  • Stoomoven pan met gaatjes
  • Pan

De bereidingstijd is ca. 20 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Kneus het citroengras en de knoflook. Snijd de gember en de peper klein.

Stap 2:
Doe dit samen met de overige ingrediënten in een pan.

Stap 3:
Kook dit rustig in tot een stroperige laksaus.

Stap 4:
Snijd het uiteinde van de groene asperges en doe de asperges in een stoomovenpan met gaatjes.

Stap 5:
Plaats ze in de stoomoven en stoom ze voor 2-4 minuten of gebruik het programma Blancheren. Spoel ze vervolgens koud.

Stap 6:
Verdeel de asperge in 3 stukken en spies deze om en om met de gamba´s.

Stap 7:
Leg de spiezen in een licht ingevette stoomovenpan met gaatjes en gaar de spiezen op 80 °C gedurende 4-5 minuten.

Stap 8:
Bestrijk de spiezen met de laksaus en serveer.

Stap 9:
Maak ze kleiner en serveer bij de borrel of maak ze met zalm.