Spies van gamba’s en groene asperges
De bereidingstijd is ca. 20 minuten.
Bereiding
Stap 1: Kneus het citroengras en de knoflook. Snijd de gember en de peper klein.
Stap 2: Doe dit samen met de overige ingrediënten in een pan.
Stap 3: Kook dit rustig in tot een stroperige laksaus.
Stap 4: Snijd het uiteinde van de groene asperges en doe de asperges in een stoomovenpan met gaatjes.
Stap 5: Plaats ze in de stoomoven en stoom ze voor 2-4 minuten of gebruik het programma Blancheren. Spoel ze vervolgens koud.
Stap 6: Verdeel de asperge in 3 stukken en spies deze om en om met de gamba´s.
Stap 7: Leg de spiezen in een licht ingevette stoomovenpan met gaatjes en gaar de spiezen op 80 °C gedurende 4-5 minuten.
Stap 8: Bestrijk de spiezen met de laksaus en serveer.
Stap 9: Maak ze kleiner en serveer bij de borrel of maak ze met zalm.