De bereidingstijd is ca. 2 uur.
Bereidingswijze
Boemboe
Stap 1:
Snijd de sjalot, knoflook, gember en laos fijn.
Stap 2:
Doe alle ingrediënten voor de boemboe in de vijzel en verwerk tot een pasta. U kunt ook de keukenmachine gebruiken.
Soto ayam
Doe de kippenbouillon, salamblad, sereh en kippendij in een dichte stoomovenpan en zet in de stoomoven. Stomen 100C
Zeef de bouillon en leg de kippendijen apart.
Stap 3:
Fruit in een pan de boemboe aan, blus af met de bouillon.
Stap 4:
Laat de soep even trekken op laag vuur.
Stap 5:
Zeef de soep in een pan en bewaar op het aanrecht tot verder gebruik.
Stap 6:
Snijd de kip in blokjes en bewaar deze tot verder gebruik in de koelkast.
Serveren
Schil en snijd de aardappel in blokjes en doe deze in een stoomovenpan met gaatjes.
Leg de eieren in een stoomovenpan met gaatjes en zet samen met de aardappel in de stoomoven. Stomen 100C Tijdsduur 8 minuten
Bewaar de aardappel tot verder gebruik op het aanrecht.
Spoel de eieren koud en pel en snijd in kwarten.
Snijd de bosui in dunne ringetjes.
Verwarm de soto ayam op de kookplaat.
Stap 7:
Verdeel het garnituur over de soepkommen, giet hier de warme soto ayam overheen.