Soto ayam

2 uurGevogelteStoomovenGemiddeld
Dit recept is voor 3 personen

Ingredienten

  • 2 tl kemirinoten pasta
  • 1 tl korianderpoeder
  • ½ sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 1 cm gember
  • 1 cm laos
  • ¼ tl kurkuma
  • Rijstolie
  • 1 l kippenbouillon
  • 2 st salamblad
  • 1 sereh stengel
  • 2 stuks kippendij
  • 2 eieren
  • 1 aardappel
  • 1 bosui
  • 25 gram gebakken uitjes
  • 1 takje bladselderij

Benodigdheden

  • Vijzel
  • Aardappelschilmesje
  • Zeef
  • Koekenpan
  • Pan
  • Stoomoven pan zonder gaatjes
  • Snijplank

De bereidingstijd is ca. 2 uur.

 

Bereidingswijze

Boemboe

Stap 1:

Snijd de sjalot, knoflook, gember en laos fijn.

Stap 2:

Doe alle ingrediënten voor de boemboe in de vijzel en verwerk tot een pasta. U kunt ook de keukenmachine gebruiken.

 

Soto ayam

Stap 1:

Doe de kippenbouillon, salamblad, sereh en kippendij in een dichte stoomovenpan en zet in de stoomoven.
Stomen        100C

Stap 2:

Zeef de bouillon en leg de kippendijen apart.

Stap 3:

Fruit in een pan de boemboe aan, blus af met de bouillon.

Stap 4:

Laat de soep even trekken op laag vuur.

Stap 5:

Zeef de soep in een pan en bewaar op het aanrecht tot verder gebruik.

Stap 6:

Snijd de kip in blokjes en bewaar deze tot verder gebruik in de koelkast.

 

Serveren

Stap 1: 

Schil en snijd de aardappel in blokjes en doe deze in een stoomovenpan met gaatjes.

Stap 2:

Leg de eieren in een stoomovenpan met gaatjes en zet samen met de aardappel in de stoomoven.
Stomen           100C
Tijdsduur        8 minuten 

Stap 3:

Bewaar de aardappel tot verder gebruik op het aanrecht.

Stap 4:

Spoel de eieren koud en pel en snijd in kwarten.

Stap 5:

Snijd de bosui in dunne ringetjes.

Stap 6:

Verwarm de soto ayam op de kookplaat.

Stap 7:

Verdeel het garnituur over de soepkommen, giet hier de warme soto ayam overheen.