Sint Jacobsmossel met knoflook, soja en Parmezaanse kaas

1.5 uurSchaal- schelpdierenBBQMakkelijk
Dit recept is voor 2 personen

Ingredienten

  • 6 stuks Sint Jacobsmossel
  • 50 gram boter
  • 50 ml Japanse sojasaus
  • 2 tenen geraspte knoflook
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 10 takjes platte peterselie
  • 1 citroen

Benodigdheden

  • Barbecue

De bereidingstijd is ca. 1,5 uur.

 

Bereiding

Stap 1:

Snijd de schelpen met een mesje open door de sluitspier aan de platte kant van de schelp door te snijden en maak ze schoon (dit doe je door je wijsvinger tussen het scharnier en het vlees te steken en met behulp van je duim in één vloeiende beweging het vuil en het koraal over het vlees weg te trekken). Je laat de mossel dus zitten!

Stap 2:

Spoel de schelpen en schep vervolgens met een scherpe lepel de restanten van de sluitspier weg bij het vlees (dit gooi je weg).

Stap 3:

Snijd de helft van het vlees aan de onderkant los van de holle kant van de schelp. In dit snij-gleufje druk je een klontje boter en een volgend klontje leg je op het vlees. Zet alles koud weg en laat het minimaal een uur voor het grillen buiten de koeling chambreren.

Stap 4:

Maak een marinade van sojasaus met geraspte knoflook.

Stap 5:

Hak de peterselie en bewaar dit samen met het soja-mengsel tot verder gebruik in de koelkast.

 

Serveren

Stap 1:

Verwarm de Big Green Egg op circa 190 °C.

Stap 2:

Schenk een halve theelepel soja/knoflook op de coquille en bedek haar met een dun laagje Parmezaanse kaas.

Stap 3:

Zet de coquilles een paar minuten op de medium gestookte barbecue (190 ºC) totdat ze beginnen te sputteren.

Stap 4:

Haal ze direct van het vuur, besprenkel met een druppeltje citroensap en bestrooi met wat gesneden peterselie.