Hertenschenkels
Stap 3: Blus af met de wildfond en voeg laurier, jeneverbes en pimentkorrels toe. Laat de hertenschenkels rustig garen met een deksel op de pan.
Stap 4: Zeef het kookvocht in een sauspan en laat het inkoken tot een gebonden saus.
Stap 5: Pluk ondertussen het vlees van het bot en verwijder het teveel aan vet. Verwijder de laurier en jeneverbes.
Stap 6: Snijd het vlees in hele kleine stukjes. Wrijf met behulp van een lepel het vlees los van elkaar.
Stap 7: Voeg wat van de ingekookte jus toe zodat er een smeuïge vulling ontstaat voor de ravioli ‘s. Breng de vulling op smaak met peper en zout.
Stap 8: Bewaar minimaal 100 ml van de jus.
Stap 9: Bewaar vulling en jus afgedekt tot verder gebruik in de koelkast.
Krokant spek
Hertenravioli
Duxelle
Stap 5: Laat de champignons afkoelen en bewaar tot verder gebruik in de koelkast.
Serveren
Stap 1:
Breng een ruime pan met water en wat zout aan de kook.
Stap 2: Kook de ravioli in ca. 4 minuten gaar.
Stap 3: Verwarm ondertussen de paddenstoelenbouillon.
Stap 4: Verwarm de duxelle met een scheutje wildjus (de jus moet aanhangend zijn).
Stap 5: Voeg de lecithine toe aan de paddenstoelenbouillon en maak een schuim met behulp van de staafmixer op de pulserende stand.
Stap 6: Giet de ravioli af. Schep op elk bord wat van de duxelle en leg daarop een ravioli.
Stap 7: Strooi hierover wat kaantjes en rasp wat truffel over het gerecht.
Stap 8: Schep tot slot wat van het schuim over het gerecht en garneer met de Shiso Purple.