Poké bowl met zalm
De bereidingstijd is ca. 90 tot 120 minuten.
Bereiding
Sushirijst
Stap 1: Doe de rijst in een kom en spoel het grondig tot het water helder is, ververs het water regelmatig. Giet de rijst af en laat het in een zeef uitlekken.
Stap 2: Doe de rijst in een diepe dichte stoomovenpan, giet er 4,6 dl water bij.
Stomen 100 °C Tijdsduur 2 x 6 minuten (Schep de rijst om de 6 minuten goed door).
Stap 3: Laat de rijst nog circa 10 tot 15 minuten afgedekt staan.
Stap 4: Roer azijn met de suiker en het zout in een kom tot de suiker opgelost is.
Stap 5: Doe de gare rijst in een grote, ondiepe schaal of kom (zo kan de rijst goed afkoelen) en besprenkel het met het azijnmengsel.
Stap 6: Spatel (niet roeren) het azijnmengsel door de rijst. Laat de rijst afkoelen tot kamertemperatuur alvorens het verder te verwerken.
Garnituur
Stap 1: Snijd de zalm in blokjes en marineer met de sesamolie en sojasaus. Laat de zalm 15 minuten staan en doe deze vervolgens in een open stoomovenpan.
Stomen 55°C Tijdsduur 5 minuten
Stap 2: Doe de edamame boontjes in een open stoomovenpan.
Stomen 100°C Tijdsduur 2 minuten
Stap 3: Schaaf de komkommer wortel en radijs in dunne plakken.
Serveren
Stap 1: Schep de rijst in een kommetje, verdeel alle garnituren rond de rijst.
Stap 2: Garneer de bowl met Japanse mayonaise en sesamzaadjes.