Pepernoten

Pepernoten

30 - 40 minutenOvenMakkelijk

Ingredients

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram bruine basterdsuiker
  • 100 gram gezouten roomboter
  • ½ dl volle melk
  • 3 tl speculaaskruiden

Supplies

  • Kom
  • Bakplaat
  • Bakpapier

De bereidingstijd is ca. 30 tot 40 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Verwarm de voor op 170 ºC Hetelucht Plus.

Stap 2:
Snijd de boter in kleine blokjes en meng dit door het zelfrijzend bakmeel, de bruine basterdsuiker en de speculaaskruiden. Voeg de melk toe en kneed het tot een mooi deeg.

Stap 3:
Pak een bakplaat en bekleed evt. met bakpapier.

Stap 4:
Rol kleine bolletjes ter grootte van een pepernoot en leg deze op de bakplaat.

Stap 5:
Druk ze eventueel iets plat met een natte vinger.

Stap 6:
Bak de pepernoten in ca. 15 minuten tot ze gaar en lichtbruin zijn.