Pasteitjes met ragout van paddenstoelen
De bereidingstijd is ca. 45 tot 60 minuten.
Bereiding
Ragout
Stap 1: Borstel de paddenstoelen schoon en vrij van zand. Spoel ze dus nooit met water af. Scheur de Pied du Mouton en snijd de champignons plakjes of stukjes.
Stap 2: Smelt de roomboter in een koekenpan en smoor hierin de knoflook met de tijmblaadjes. Als de boter begint te bruisen, voeg dan de paddenstoelen toe.
Stap 3: Smoor ze totdat ze licht beginnen te kleuren. Bestrooi met wat peper en zout.
Stap 4: Smelt de boter in een sauspan met een dikke bodem en strooi hier de bloem , al roerend en langzaam, in. De roux mag niet bruin worden. Blijf dus voorzichtig roeren totdat een gladde roux is ontstaan.
Stap 5: Voeg beetje bij beetje en onder voortdurend roeren de gevogeltebouillon toe, totdat de ragout de juiste dikte heeft. Schakel de warmtebron uit. Roer nu de slagroom door de ragout.
Stap 6: Breng op smaak met peper, zout en foelie.
Stap 7: Schep de paddenstoelen zonder vocht door de ragout.
Pasteibakjes
Stap 1: Leg de bevroren deegplakjes op een werkvlak, bestrooi ze licht met zeezout en druk lichtjes aan met een deegroller. Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 210 °C.
Stap 2: Steek eerst 8 bodems voor de pasteibakjes uit met de uitsteekring van 7 cm. Prik met een vork gaatjes in de bodems.
Stap 3: Steek nog 16 plakjes uit met de 7 cm steker en maak hieruit met de 5 cm steker de ringen en de dekseltjes.
Stap 4: Bestrijk de bodem licht met water en plak hierop de deegring. Herhaal dit met de volgende ring.
Stap 5: Bestrijk de dekseltjes met het ei en leg op een bakblik. Bestrijk de bovenkant van de bakjes met een beetje ei. Bak op 210 °C voor ongeveer 12 à 15 minuten.
Stap 6: Schep de ragout in de warme pasteibakjes en bestrooi met de geroosterde amandelen en wat van de gehakte peterselie.