Parelhoenfilet met gestoomde basmatirijst en gewokte groente

Parelhoenfilet met gestoomde basmatirijst en gewokte groente

30RijstStoomovenMakkelijk
Dit recept is voor 4 personen

Ingredienten

  • 4 Parelhoenfilets (per stuk 150 gram)
  • 300 gram basmatirijst
  • 450 ml gevogeltebouillon
  • Sesamolie
  • Eventueel sojasaus
  • 200 gram Chinese kool, in reepjes gesneden
  • 200 gram broccoli in kleine roosjes gesneden
  • 30 gram sesamzaad, licht geroosterd
  • 1 rode peper
  • 1 knoflookteen, schoongemaakt

Benodigdheden

  • Wokpan
  • Stoomoven pan met gaatjes
  • Dichte stoomoven pan

De bereidingstijd is ca. 30 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Doe de rijst met de bouillon in een dichte stoomovenpan en schuif boven in de stoomoven.

Stomen                100 ºC
Tijdsduur             16 minuten

Stap 2:
Doe de broccoli in een stoomovenpan met gaatjes en schuif bij de rijst in de stoomoven.

Stomen                100 ºC
Tijdsduur             4 minuten

Stap 3:
Leg de parelhoenfilet in een stoomovenpan met gaatjes. Neem de broccoli uit de stoomoven en schuif de parelhoenfilet onder of naast de rijst in de stoomoven.

Stomen                85 ºC
Tijdsduur             10 minuten

Stap 4:
Rooster ondertussen de rode peper in een koekenpan. Laat de peper iets afkoelen. Verwijder de zaadlijsten en hak het vruchtvlees zeer fijn.

Stap 5:
Verwarm een eetlepel olie in de wok en bak broccoli, knoflook en Chinese kool kort maar stevig aan. Voeg de rode pepersnippers en het sesamzaad toe.

Stap 6:
Neem de groenten uit de wok en droog de pan eventueel met keukenpapier. Verhit opnieuw een eetlepel olie en geef de parelhoen een mooi bruin korstje.

Stap 7:
Meng de groente door de rijst en breng op smaak met sesamolie en een beetje sojasaus.

Stap 8:
Verdeel een portie rijst op de borden. Snijd de parelhoen in schuine plakjes en verdeel deze over de rijst.