Bereiding
Stap 1: Los de gist op in lauwe melk met de suiker.
Stap 2: Roer er nu de gezeefde bloem doorheen en meng dit goed.
Stap 3: Voeg nu het zout toe.
Stap 4; Meng de uitgelekte krenten en rozijnen voorzichtig door het beslag.
Stap 5: Plaats de kom met beslag nu in de stoomoven op functie gistdeeg rijzen of kies voor stomen 40C. en neem de tijd die je normaal gebruikt ca. 45 min. tot 1 uur.
Stap 6: Verwarm de olie voor (ca. 190 °C).
Stap 7: Maak met 2 lepels mooie oliebollen en laat deze voorzichtig in de olie glijden.
Stap 8: Als het beslag goed is draaien ze vanzelf om, als je de pan niet te vol doet.
Stap 9: Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met poedersuiker.
Tip: Rijzen van beslag kan ook in de oven op de functie gistdeeg rijzen, dek het dan wel af.