Oliebollen

GraanFriteuseMakkelijk
Dit recept is voor ca. 20 oliebollen

Ingredienten

  • 500 gram tarwe bloem
  • 25 gram verse gist (of 7 gram droge gist)
  • 25 gram suiker
  • 5 gram zout
  • 5 dl melk
  • 100 gram krenten (geweld)
  • 100 gram rozijnen (geweld)
  • Zonnebloemolie om te frituren

Benodigdheden

  • Keukenpapier
  • Kom

Bereiding

Stap 1:
Los de gist op in lauwe melk met de suiker.

Stap 2:
Roer er nu de gezeefde bloem doorheen en meng dit goed.

Stap 3:
Voeg nu het zout toe.

Stap 4;
Meng de uitgelekte krenten en rozijnen voorzichtig door het beslag.

Stap 5:
Plaats de kom met beslag nu in de stoomoven op functie gistdeeg rijzen of kies voor stomen 40C. en neem de tijd die je normaal gebruikt ca. 45 min. tot 1 uur.

Stap 6:
Verwarm de olie voor (ca. 190 °C).

Stap 7:
Maak met 2 lepels mooie oliebollen en laat deze voorzichtig in de olie glijden.

Stap 8:
Als het beslag goed is draaien ze vanzelf om, als je de pan niet te vol doet.

Stap 9:
Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met poedersuiker.

 

Tip: Rijzen van beslag kan ook in de oven op de functie gistdeeg rijzen, dek het dan wel af.