Miso geglaceerde aubergine

Miso geglaceerde aubergine is een heerlijk vegetarisch gerecht met Aziatische invloeden. Miso is een Japanse pasta gemaakt van gefermenteerde sojabonen, zout en koji. Hoe donkerder de pasta hoe sterker de smaak.

30 - 40 minutenVegetarischOvenMakkelijk

Ingredients

Miso aubergine
  • 3 aubergines
  • 1 el sesamolie
  • 3 el miso
  • 3 el mirin
  • 1 el suiker
  • 1,5 el sake
  • fijngesneden shiso green
  • 2 lente-uitjes
  • 2 tl sesamzaad

Supplies

  • Bakplaat
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor: Hetelucht plus 220 °C
  2. Halveer de aubergine en snijd deze op de vleeskant kruislings in.
  3. Dompel de aubergine onder in koud water en laat 10 minuten staan.
  4. Droog de aubergine af en smeer deze in met sesam olie.
  5. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat, leg de aubergine met de vleeszijde naar beneden op het bakpapier.
  6. Zet in de oven: hetelucht plus 220 °C. Bereidingstijd 15 minuten
  7. Haal de bakplaat uit de oven, stel de oven opnieuw in op: Grill groot
  8. Meng de miso, mirin, suiker en sake.
  9. Smeer de aubergine in met het miso-mengsel en leg deze terug op de bakplaat met de vleeszijde omhoog.
  10. Zet in de oven op niveau 2. Let op blijf bij de oven wanneer je gratineert. Zo kun je tijdig ingrijpen wanneer de aubergines te snel garen. Wanneer de aubergines op niveau 1 in de oven staan verleng dan de bereidingstijd.
    Grill groot                       300 °C
    Bereidingstijd                 5 minuten

Garneer met de sesamzaadjes, shiso en lente-ui en serveer direct.