Miniquiches: hartige taartjes van broccoli, geitenkaas en tomaat

Miniquiches: hartige taartjes van broccoli, geitenkaas en tomaat

GroenteOvenMakkelijk

Ingredients

  • 150 ml room
  • 1 ei
  • Peper en zout
  • 12 kleine roosjes broccoli
  • 8 cherrytomaten
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 1 tak basilicum
  • 1 pakje hartige taartdeeg
  • Pluk rucola sla

Supplies

  • Bakvormpjes
  • Stoomoven pan met gaatjes

Stap 1:
Verwarm de oven voor op intensief bakken 175°C.

Stap 2:
Meng de room met het ei en breng op smaak met peper en zout.

Stap 3:
Stoom de broccoli voor:
Stomen 100°C
Bereidingstijd 1 minuut

Stap 4:
Bekleed de vormpjes of schaaltjes met het deeg.

Stap 5:
Halveer de tomaatjes en verdeel deze met de broccoli over het deeg, en scheur hier wat blaadjes basilicum overheen.

Stap 6:
Giet hier het ei/room-mengsel overheen. Top af met wat stukjes geitenkaas.

Stap 7:
Plaats de quiche in de oven op het 2e niveau en houd de ovenfunctie op Intensief bakken.
Intensief bakken 175°C
Bereidingstijd 30-35 minuten

Garneer voor het serveren de miniquiches met een pluk rucola en basilicum.

Smakelijk eten!