Mango sorbetijs
De bereidingstijd is ca. 60 minuten.
Bereiding
Stap 1: Maak de suikersiroop (verhouding 1 op 1 met water en suiker). Voeg er eventueel nog wat extra smaakstoffen aan toe.
Stap 2: Breng dit aan de kook en laat het vervolgens afkoelen.
Stap 3: Vul de vruchtenpuree aan met de suikersiroop tot ongeveer 10 à 11 Baumé. Dit is gemakkelijk te meten met een Baumé-weger.
Stap 4: Controleer de massa op smaak en draai het vervolgens in de ijsmachine. De tijd is afhankelijk van de hoeveelheid en de machine, maar houdt hierbij +/- 45 minuten aan. Let erop dat het ijs goed dik is. Het ijs is het lekkerst als het vers gedraaid is. Hoe hoger het suikergehalte, hoe dieper het gevroren zal moeten worden. Een hoog suikergehalte is moeilijker te bevriezen.