Madeleines

30 minutenKoekOven
Dit recept is voor 1 portie

Ingredienten

Beurre noisette
  • 145 gram roomboter
Madeleines
  • 165 gram poedersuiker
  • 90 gram amandelpoeder
  • 35 gram bloem
  • 100 gram eiwit
  • 115 gram beurre noisette

Bereidingswijze
Beurre noisette

Stap 1
Doe de roomboter in een pan en verwarm deze rustig op de kookplaat.

Stap 2
Houd de boter steeds in beweging.

Stap 3
Zet een bekken met ijswater klaar.

Stap 4
Wacht tot de boter begint te kleuren verhit de boter door totdat deze goud bruin is.

Stap 5
Laat de pan met de boter schrikken in het ijswater zodat de boter niet verbrand.

Stap 6
Schenk de boter voorzichtig in een litermaat. Zorg ervoor dat de vaste delen achterblijven in de pan.

Stap 7
Zet de boter op de werkbank tot verder gebruik

Madeleines

Stap 1
Meng de poedersuiker, amandelpoeder, bloem met elkaar.

Stap 2
Voeg de boter toe en roer glad, voeg als laatste het eiwit toe en meng dit tot een gladde massa.

Stap 3
Doe het madeleine beslag in een spuitzak en bewaar tot verder gebruik in de koeling.

Stap 4
Verwarm de oven voor pop.
Hetelucht plus 170 °C

Stap 5
Spuit het madeleine beslag in de ingevette vormen en zet in de oven.
Hetelucht plus 170 °C
Bereidingstijd 15 tot 17 minuten

Stap 6
Laat de madeleines afkoelen op de werkbank.