Bereidingswijze Beurre noisette
Stap 1 Doe de roomboter in een pan en verwarm deze rustig op de kookplaat.
Stap 2 Houd de boter steeds in beweging.
Stap 3 Zet een bekken met ijswater klaar.
Stap 4 Wacht tot de boter begint te kleuren verhit de boter door totdat deze goud bruin is.
Stap 5 Laat de pan met de boter schrikken in het ijswater zodat de boter niet verbrand.
Stap 6 Schenk de boter voorzichtig in een litermaat. Zorg ervoor dat de vaste delen achterblijven in de pan.
Stap 7 Zet de boter op de werkbank tot verder gebruik
Madeleines
Stap 1 Meng de poedersuiker, amandelpoeder, bloem met elkaar.
Stap 2 Voeg de boter toe en roer glad, voeg als laatste het eiwit toe en meng dit tot een gladde massa.
Stap 3 Doe het madeleine beslag in een spuitzak en bewaar tot verder gebruik in de koeling.
Stap 4 Verwarm de oven voor pop. Hetelucht plus 170 °C
Stap 5 Spuit het madeleine beslag in de ingevette vormen en zet in de oven. Hetelucht plus 170 °C Bereidingstijd 15 tot 17 minuten
Stap 6 Laat de madeleines afkoelen op de werkbank.