Macarons
De bereidingstijd is ca. 1,5 uur.
Bereiding
Stap 1: Plaats het blikje in een geperforeerde stoomovenpan en laat het voor 2,5 tot 3 uur stomen op 100 °C.
Stap 2: Laat het afkoelen.
Amandelmengsel
Stap 1: Draai de amandelpoeder en poedersuiker fijn en zeef het.
Stap 2: Voeg het eiwit toe en meng dit tot een dikke pap.
Stap 3: Eventueel wat kleurstof (poeder) hieraan toevoegen.
Stap 4: Zet de spuitzakken en bakplaten klaar en verwarm de oven voor op 125 °C.
Stap 1: Breng de suiker met het water aan de kook tot 120 °C op half vermogen/laag vuur.
Stap 2: Begin pas met het kloppen van het eiwit als de suiker bij de 115 °C is. Dus niet te vroeg!
Stap 3: Laat de suiker even ‘schrikken’ door de pan even in koud water te houden om het proces te stoppen.
Stap 4: Laat het suikerwater druppelsgewijs in de machine vallen, maar niet op de garde.
Stap 5: Laat het koud draaien tot ongeveer 50 °C.
Stap 6: Meng het eiwit met het amandelmengsel en spatel goed door.
Stap 7: Spuit de macarons op het bakpapier met voldoende ruimte ertussen.
Stap 8: Laat ze ‘drogen’ door ze ongeveer 30 minuten te laten staan, zodat er een huidje gevormd wordt.
Stap 9: Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 125 °C en zet de crisp-functie aan.
Stap 10: Schuif de bakplaat in de oven voor ongeveer 20 minuten.
Stap 11: Laat de macarons afkoelen op een rooster als ze klaar zijn.
Stap 12: Roer de Dulce de Leche los en doe in een spuitzak. Spuit een kleine dop (rondje) op de onderkant van de macaron en druk er nu een tweede met de onderkant tegenaan, zodat de vulling mooi tot aan de rand komt.
Tip: Probeer ook eens gecondenseerde melk met kokos, verkrijgbaar in de toko. Hoe langer de tijd, hoe meer de gecondenseerde melk karamelliseert.