Lemon bars

Lemon bars

45 minFruitOvenMakkelijk

Ingredients

  • 240 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 260 gram bloem
  • rasp van ½ citroen
  • 300 gram suiker
  • 40 gram bloem
  • 4 eieren
  • rasp van 2 citroenen

Supplies

  • Bakplaat

De bereidingstijd is ca. 45 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Kneed de boter, suiker, bloem en rasp van de citroen goed door elkaar tot er een vast deeg ontstaat. Laat het deeg 10 minuten in de koelkast rusten.

Stap 2:
Bekleed de bakvorm met bakpapier. Rol het deeg uit en bekleed de bodem van de vorm met het deeg.

Stap 3:
Verwarm de oven voor op 180 ºC Hetelucht Plus.

Stap 4:
Bak de bodem voor circa 25 minuten.

Stap 5:
Roer de eieren met de suiker en het citroensap en -rasp los tot de suiker is opgelost. Voeg de bloem toe en roer tot een glad beslag. Giet dit op de iets afgekoelde bodem.

Stap 6:
Verwarm de oven voor op 160 ºC Hetelucht Plus.

Stap 7:
Schuif de taart in de voorverwarmde oven en stel deze in op Professional-functie 160 ºC met 1 stoominjectie na 10 minuten. De stoominjecties kunnen ook handmatig toegevoegd worden bij de combi-stoomoven. Bak de taart voor circa 25-30 minuten. Geen oven met Professional-functie of combi-stoomoven? Verleng de bereidingstijd dan met 5 minuten.

Stap 8:
Laat de taart afkoelen en snijd in repen of blokjes en bestrooi eventueel met poedersuiker en rasp van citroen.