Lemon bars
De bereidingstijd is ca. 45 minuten.
Bereiding
Stap 1: Kneed de boter, suiker, bloem en rasp van de citroen goed door elkaar tot er een vast deeg ontstaat. Laat het deeg 10 minuten in de koelkast rusten.
Stap 2: Bekleed de bakvorm met bakpapier. Rol het deeg uit en bekleed de bodem van de vorm met het deeg.
Stap 3: Verwarm de oven voor op 180 ºC Hetelucht Plus.
Stap 4: Bak de bodem voor circa 25 minuten.
Stap 5: Roer de eieren met de suiker en het citroensap en -rasp los tot de suiker is opgelost. Voeg de bloem toe en roer tot een glad beslag. Giet dit op de iets afgekoelde bodem.
Stap 6: Verwarm de oven voor op 160 ºC Hetelucht Plus.
Stap 7: Schuif de taart in de voorverwarmde oven en stel deze in op Professional-functie 160 ºC met 1 stoominjectie na 10 minuten. De stoominjecties kunnen ook handmatig toegevoegd worden bij de combi-stoomoven. Bak de taart voor circa 25-30 minuten. Geen oven met Professional-functie of combi-stoomoven? Verleng de bereidingstijd dan met 5 minuten.
Stap 8: Laat de taart afkoelen en snijd in repen of blokjes en bestrooi eventueel met poedersuiker en rasp van citroen.