Iers sodabrood

Iers sodabrood

50

Ingredients

  • 500 gram volkorenmeel
  • 400 ml karnemelk, op kamertemperatuur
  • 8 gram zuiveringszout
  • Ca. 4 gram zout
  • 25 gram suiker
  • eventueel 150 gram rozijnen

De bereidingstijd is ca. 60 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 180 ºC.

Stap 2:
Zeef meel en zuiveringszout boven een ruime kom, voeg zout en suiker toe en meng zorgvuldig.

Stap 3:
Voeg de karnemelk toe en spatel behoedzaam maar snel tot een engiszins nat deeg.

Stap 4:
Breng het deeg in de gewenste vorm en leg het in een broodvorm of op de bakplaat.

Stap 5:
Schuif het brood direct in de oven want soda en karnemelk reageren direct met elkaar.

Hetelucht Plus             180 ºC
Tijdsduur                      50 minuten

Stap 6:
Klop op de onderkant van het brood. Zodra het gaar is, klinkt het hol.

Stap 7:
Laat het brood op een rooster afkoelen.

 

Tip: Lekker bij Witte bonensoep.