Naar Miele.nl
Search
Generic filters
Exact matches only

Iers sodabrood

Iers sodabrood

Ingredienten

  • 500 gram volkorenmeel
  • 400 ml karnemelk, op kamertemperatuur
  • 8 gram zuiveringszout
  • Ca. 4 gram zout
  • 25 gram suiker
  • eventueel 150 gram rozijnen

Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 180 ºC.

Zeef meel en zuiveringszout boven een ruime kom, voeg zout en suiker toe en meng zorgvuldig.

Voeg de karnemelk toe en spatel behoedzaam maar snel tot een engiszins nat deeg. Breng het deeg in de gewenste vorm en leg het in een broodvorm of op de bakplaat. Schuif het brood direct in de oven want soda en karnemelk reageren direct met elkaar.

Stand:
Hetelucht Plus 180 ºC, ca.50 minuten

Klop op de onderkant van het brood. Zodra het gaar is, klinkt het hol.

Laat het brood op een rooster afkoelen. Lekker bij Witte bonensoep.

Deel dit artikel: