Hasselback aardappels

35 minAardappelOvenMakkelijk
Voor 4 personen

Ingredients

  • 4 aardappels, Bintje
  • 2 teentjes knoflook
  • Olijfolie
  • 50 gram boter, zacht
  • Zeezout
  • Peterselie, gehakt

Supplies

  • Bakplaat met gaatjes
  • Satéprikker

Stap 1:
Leg de aardappels neer op de meest platte kant en snijd vanaf de bovenkant elke 3 mm voor ¾ in de breedte in.
Tip: Steek een satéprikker door de aardappel heen, over de lengte iets boven de onderkant. Zo kun je niet door de aardappel heen snijden.

Stap 2:
Snijd de knoflook op de mandoline in dunne plakjes en steek de schijfjes in de opengesneden aardappel.

Stap 3:
Leg de aardappels op een bakplaat met gaatjes en besmeer met boter, bestrooi met zout.

Stap 4:
Zet de aardappelen in de oven.
Hetelucht Plus 190C
Bereidingstijd 15 minuten

Stap 5:
Bestrooi de aardappelen met gehakte peterselie, serveer direct.