Groente risotto
De bereidingstijd is ca. 45 minuten.
Bereiding
Stap 1: Verhit 2 el olijfolie en smelt 25 gram boter samen in een pan.
Stap 2: Voeg de gesnipperde sjalot toe en laat ca. 3 minuten fruiten zonder te kleuren.
Stap 3: Voeg de rijst toe en laat deze mee fruiten gedurende ca. 3 minuten.
Stap 4: Blus af met de witte wijn en roer totdat de rijst de wijn volledig heeft opgenomen.
Stap 5: Schep nu lepel voor lepel de bouillon door de rijst en blijf roeren.
Stap 6: Na ongeveer 15 à 18 minuten is de rijst gaar.
Stap 7: Zet nu het vermogen of vuur onder de risotto uit en voeg de overige 25 gram roomboter toe.
Stap 8: Breng de risotto op smaak met de geraspte Parmezaanse kaas, vers gemalen peper en eventueel wat zout.
Stap 9: Stoom intussen de geschilde groene asperges en de dopertwen in de stoomoven op 100 C. ca. 3 minuten of tot de gewenste garing.
Stap 10: Meng vervolgens de gestoomde asperges en doperwten door de risotto heen.
Stap 11: Verdeel de risotto over 4 voorverwarmde borden uit de gourmet warmhoudlade, en zet er een lekkere toef rucola op.
Stap 12: Rasp er ten slotte nog wat extra kaas over.
Tip: Serveer eens met een eitje dat 6 minuten gekookt heeft (lopende dooier).