Naar Miele.nl
Search
Generic filters
Exact matches only

Groente risotto

Groente risotto

Ingredienten

  • 1 sjalot gesnipperd
  • 50 gr roomboter
  • 300 gr Carnaroli rijst
  • 150 ml witte wijn
  • 1 liter kippen- of groentebouillon
  • 50 gr Parmezaan
  • 200 gr doperwten
  • 1 bos groene asperges: geschild en in stukjes gesneden
  • Pluk rucola sla
  • Olijfolie, peper en zout

1. Verhit 2 el olijfolie en smelt 25 gram boter samen in een pan.

2. Voeg de gesnipperde sjalot toe en laat ca. 3 minuten fruiten zonder te kleuren.

3. Voeg de rijst toe en laat deze mee fruiten gedurende ca. 3 minuten.

4. Blus af met de witte wijn en roer totdat de rijst de wijn volledig heeft opgenomen.

5. Schep nu lepel voor lepel de bouillon door de rijst en blijf roeren.

6. Na ongeveer 15 à 18 minuten is de rijst gaar.

7. Zet nu het vermogen of vuur onder de risotto uit en voeg de overige 25 gram roomboter toe.

8. Breng de risotto op smaak met de geraspte Parmezaanse kaas, vers gemalen peper en eventueel wat zout.

9. Stoom intussen de geschilde groene asperges en de dopertwen in de stoomoven op 100 C. ca. 3 minuten of tot de gewenste garing.

10. Meng vervolgens de gestoomde asperges en doperwten door de risotto heen.

11. Verdeel de risotto over 4 voorverwarmde borden uit de gourmet warmhoudlade, en zet er een lekkere toef rucola op.

12. En rasp er ten slotte nog wat extra kaas over.
Serveer eens met een eitje dat 6 minuten gekookt heeft (lopende dooier).

Deel dit artikel: