Groente risotto

Groente risotto

Dit recept is voor 4 personen

Ingredienten

  • 1 sjalot gesnipperd
  • 50 gr roomboter
  • 300 gr Carnaroli rijst
  • 150 ml witte wijn
  • 1 liter kippen- of groentebouillon
  • 50 gr Parmezaan
  • 200 gr doperwten
  • 1 bos groene asperges: geschild en in stukjes gesneden
  • Pluk rucola sla
  • Olijfolie, peper en zout

De bereidingstijd is ca. 45 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Verhit 2 el olijfolie en smelt 25 gram boter samen in een pan.

Stap 2:
Voeg de gesnipperde sjalot toe en laat ca. 3 minuten fruiten zonder te kleuren.

Stap 3:
Voeg de rijst toe en laat deze mee fruiten gedurende ca. 3 minuten.

Stap 4:
Blus af met de witte wijn en roer totdat de rijst de wijn volledig heeft opgenomen.

Stap 5:
Schep nu lepel voor lepel de bouillon door de rijst en blijf roeren.

Stap 6:
Na ongeveer 15 à 18 minuten is de rijst gaar.

Stap 7:
Zet nu het vermogen of vuur onder de risotto uit en voeg de overige 25 gram roomboter toe.

Stap 8:
Breng de risotto op smaak met de geraspte Parmezaanse kaas, vers gemalen peper en eventueel wat zout.

Stap 9:
Stoom intussen de geschilde groene asperges en de dopertwen in de stoomoven op 100 C. ca. 3 minuten of tot de gewenste garing.

Stap 10:
Meng vervolgens de gestoomde asperges en doperwten door de risotto heen.

Stap 11:
Verdeel de risotto over 4 voorverwarmde borden uit de gourmet warmhoudlade, en zet er een lekkere toef rucola op.

Stap 12:
Rasp er ten slotte nog wat extra kaas over.

 

Tip: Serveer eens met een eitje dat 6 minuten gekookt heeft (lopende dooier).