Grissini
Ingredienten
- 300 gram patentbloem
- 50 gram Parmezaanse kaas geraspt
- 150 ml water (kamertemperatuur)
- 7 gram zeezout
- 6 gram gist (3 gram poedergist)
- 1 el olijfolie
- 50 gram groene olijven
- 2 takjes rozemarijn
Benodigdheden
- Huishoudfolie
- Kom
- Bakplaat
De bereidingstijd is ca. 45 minuten.
Bereiding
Stap 1:
Meng de bloem en de Parmezaanse kaas.
Stap 2:
Los de gist op in het water en laat even staan.
Stap 3:
Meng water/gist , olijfolie en zeezout en kneed een goed door voor ca. 10 tot 15 minuten.
Stap 4:
Vorm een bol van het deeg en doe deze in een ingevette of een bebloemde kom.
Stap 5:
Dek de kom af met folie en laat dit 1 uur rijzen op de werkbank of in de oven op functie gistdeeg rijzen.
Stap 6:
Snijd intussen de olijven en de rozemarijn fijn.
Stap 7:
Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 180 C.
Stap 8:
Kneed nu de olijven en rozemarijn door het deeg en rol het uit tot een rechthoek.
Stap 9:
Snijd het deeg in banen van 2 cm breed en leg deze op de bakplaat.
Stap 10:
Schuif in de oven op 180 C. voor 20 minuten.
Stap 11:
Wanneer de Grissini goudbruin zijn, de temperatuur omlaag brengen naar 150 C. en nog even nabakken.
Stap 12:
Bestrooi met wat fleur de sel en zwarte peper uit de molen.