Grissini

Grissini

45 minutenBroodOvenMakkelijk

Ingredienten

  • 300 gram patentbloem
  • 50 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • 150 ml water (kamertemperatuur)
  • 7 gram zeezout
  • 6 gram gist (3 gram poedergist)
  • 1 el olijfolie
  • 50 gram groene olijven
  • 2 takjes rozemarijn

Benodigdheden

  • Huishoudfolie
  • Kom
  • Bakplaat

De bereidingstijd is ca. 45 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Meng de bloem en de Parmezaanse kaas.

Stap 2:
Los de gist op in het water en laat even staan.

Stap 3:
Meng water/gist , olijfolie en zeezout en kneed een goed door voor ca. 10 tot 15 minuten.

Stap 4:
Vorm een bol van het deeg en doe deze in een ingevette of een bebloemde kom.

Stap 5:
Dek de kom af met folie en laat dit 1 uur rijzen op de werkbank of in de oven op functie gistdeeg rijzen.

Stap 6:
Snijd intussen de olijven en de rozemarijn fijn.

Stap 7:
Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 180 C.

Stap 8:
Kneed nu de olijven en rozemarijn door het deeg en rol het uit tot een rechthoek.

Stap 9:
Snijd het deeg in banen van 2 cm breed en leg deze op de bakplaat.

Stap 10:
Schuif in de oven op 180 C. voor 20 minuten.

Stap 11:
Wanneer de Grissini goudbruin zijn, de temperatuur omlaag brengen naar 150 C. en nog even nabakken.

Stap 12:
Bestrooi met wat fleur de sel en zwarte peper uit de molen.