Gestoomde rijstnoedels

Gestoomde rijstnoedels

RijstStoomovenMakkelijk
Dit recept is voor 2 personen

Ingredients

  • 150 gram rijstbloem
  • 30 gram tarwebloem
  • ¼ el zout
  • 250 ml water
  • 1 el zonnebloemolie

Supplies

  • Folie
  • Dichte stoomoven pan

De bereidingstijd is ca. 20 tot 30 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Meng in een kom de ingrediënten voor de noedels en roer het met een garde tot een glad beslag.

Stap 2:
Vet een dichte stoomovenpan in met zonnebloemolie.

Stap 3:
Schep zoveel beslag in de stoomovenpan totdat de bodem net bedekt is met het beslag.

Stap 4:
Schuif in de stoomoven op 100 °C gedurende 3 minuten.

Stap 5:
Bekleed de werkbank met wat plastic folie en vet deze licht in met wat zonnebloemolie.

Stap 6:
Haal de noedels voorzichtig uit de stoomovenpan met behulp van een spatel en leg het noedelvel op het ingevette plastic folie.

Stap 7:
Herhaal dit tot al het beslag op is.

Stap 8:
Snijd de noedels in de gewenste vorm.

Stap 9:
Serveer de noedels met een curry met vis of kippendijen.