Geroosterde Zeebaars Uit De Oven

VisStoomovenMakkelijk
Dit recept is voor 4 personen

Ingredients

  • 4 stuks à 350 gram zeebaars, geschubd en schoon
  • 12 stuks roseval aardappelen, in achten gesneden
  • 2 stuks venkel, in achten gesneden
  • 8 stuks bospeen, gewassen
  • 8 stuks lenteui
  • 4 takken citroentijm
  • 2 tenen knoflook geperst
  • ½ bos peterselie fijngehakt
  • 4 takken citroentijm
  • Olijfolie

Supplies

  • Bakplaat
  • Stoomoven pan met gaatjes
  • Snijplank

Bereidingstijd is ca. 30 minuten.

 

Bereidingswijze

Stap 1:
Meng de peterselie, knoflook en olijfolie.

Stap 2:
Snijd zeebaars in vanaf de buik, klap de zeebaars open en smeer het vlees in met het kruidenmengsel. Kruid de vis met peper en zout. Snijd de filets kruislings in.

Stap 3:
Doe de aardappel, venkel, en bospeen in stoomovenpannen met gaatjes.
Gebruik koken menu of stel de stoomoven handmatig in.

Stap 4:
Zet de aardappel in de stoomoven.

Stomen                     100C
Bereidingstijd          8 minuten

Stap 5:
Zet de venkel en bospeen in de stoomoven, laat de aardappel staan.

Stomen                     100C
Bereidingstijd          8 minuten

Stap 6:
Doe de gestoomde groenten en de lenteui in een mengkom en maak aan met olijfolie, citroentijm, peper en zout.
Verdeel over een bakplaat.

Stap 7:
Leg de zeebaars bovenop de groenten.

Stap 8:
Verwarm de oven voor.

Hetelucht Plus        200C

Stap 9:
Plaats de zeebaars in de voorverwarmde oven.

Hetelucht Plus          200C
Bereidingstijd           20 minuten

Serveer de vis samen met de groenten op een schaal, druppel hier de resterende marinade overheen.