Forel gevuld met Toscaanse broodsalade

Forel gevuld met Toscaanse broodsalade

VisOvenGemiddeld

Ingredients

  • 4 forellen à 300-400 gram (niet schoongemaakt)
  • Sap van 1 citroen
  • Zout en gemalen peper
  • 250 gram ciabatta
  • 3 takjes rozemarijn
  • 1 teen knoflook
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 3 tomaten
  • 2 rode uien
  • Een bos basilicum
  • 50 gram Italiaanse salami
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 eetlepels balsamico
  • Een bos basilicum
  • Een bos peterselie
  • 1 eetlepel citroentijm
  • 40 gram pijnboompitten
  • 1 kleine teen knoflook
  • 200 ml olijfolie
  • 40 gram geraspte Parmezaanse kaas

Supplies

  • Kom
  • Koekenpan
  • Steelpan
  • Koksmes
  • Snijplank
  • Oven

Stap 1:
Maak de vis schoon via de buikzijde en verwijder de graten via de rugzijde. Laat hierbij de kop en de staart intact. Of laat de vissen zo door de visboer voorbereiden.

Stap 2:
Verwijder nog eventuele graatjes met een gratenpincet. Besprenkel de vissen met citroensap en bestrooi ze met zout en peper.

Stap 3:
Snijd de ciabatta in stukjes van 1,5 cm. Plet de knoflookteen. Verwarm 2 eetlepels olie in een pan en bak het brood met de takken rozemarijn en de knoflook tot het goudbruin is. Verwijder de rozemarijn.

Stap 4:
Snijd de tomaten kruislings in en dompel ze kort in kokend water. Leg ze direct in ijskoud water en verwijder de schil. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Snipper de uien.

Stap 5:
Doe het brood met de tomatenblokjes en ui in een schaal. Was en droog de basilicumblaadjes. Snijd de salami fijn en doe dit met de basilicum, kappertjes, 2 eetlepels olijfolie en de balsamico bij het brood en roer het goed door. Breng op smaak met zout en peper. Vul de vissen met het broodmengsel en bind ze met keukentouw dicht.

Stap 6:
Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 160°C. Leg de vissen op de met olie bestreken bakplaat. Sprenkel de rest van de olie eroverheen en schuif de bakplaat op het 2e niveau van onderen in de oven. Bak de vis gedurende 35-40 minuten en activeer, indien mogelijk, twee stoomstoven: de eerste bij het inschuiven en de tweede 10 seconden later.

Stap 7:
Was en droog de kruiden voor de pesto en pluk de blaadjes. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan licht. Pureer de olijfolie met de kruiden, Parmezaanse kaas, pijnboompitten en knoflook in de keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 8:
Neem de vis uit de oven en serveer met pesto en een gemengde salade.