Duchesse aardappel (pommes duchesse)

25 minutenAardappelMakkelijk
Dit recept is voor 4 personen

Ingredients

  • 250 gram aardappelen
  • 1 eidooier
  • 20 ml melk
  • 25 gram boter
  • Nootmuskaat
  • Peper en zout

Supplies

  • Pureeknijper
Bereidingswijze

Stap 1
Kook of stoom de aardappelen gaar. Giet de aardappelen af en stoom ze goed droog.

Stap 2
Pureer de aardappelen met behulp van een pureeknijper.

Stap 3
Meng door de warme aardappelpuree de boter, eidooier en de melk zodat er een smeuïge puree ontstaat.

Stap 4
Breng op smaak met geraspte nootmuskaat, peper en zout.

Stap 5
Gebruik een spuitzak met kartelspuit en vul met de aardappelpuree. Spuit de rozetten op een bakplaat en plaatst in de oven.
Grill Groot                 240C
Bereidingstijd           6-8 minuten


Stap 6
Blijf de pommes duchesse in de gaten houden terwijl je deze onder de gril hebt staan. Wanneer de pommes duchesse mooi goudgeel zijn zijn ze klaar.