Doradefilets Italiaanse stijl

35 minVisOvenMakkelijk
Dit recept is voor 2 personen

Ingredients

  • 2 doradefilets (à 120 g)
  • panklaar 2 pomodori | in dunne plakjes
  • 8 grote blaadjes basilicum
  • ½ theelepel zeezout
  • ½ theelepel peper

Supplies

  • Vacumeerzak

De bereidingstijd is ca. 35 minuten.

 

Sous-vide

Stap 1:
Breng de doradefilets aan beide kanten op smaak met zeezout en peper.

Stap 2:
Beleg de doradefilets met de pomodori. Strooi er basilicum overheen. Kruid nogmaals met zeezout en peper. Doe de doradefilets in de vacumeerzak en vacumeer volgens de instellingen.

Zak vacumeren
Vacumeerstand 3

Tip: Heb je geen vacumeerlade? Vraag bij de viswinkel voor gevacumeerde vis als je de vis koopt!

Stap 3:
Leg de vacumeerzak op het rooster in de ovenruimte en bereid volgens de instellingen.:

Ovenfuncties          Sous-vide
Temperatuur          52C
Tijdsduur                25 minuten
Niveau rooster       2e van onderen

Stap 4:
Haal de vis uit de vacuümzak en serveer deze op een saladebedje of met witbrood.
Bak de huidkant van de vis eventueel heel kort aan in een hete pan.