Crispy Tuna

45 minutenRijstMakkelijk

Ingredienten

Ingrediƫnten
  • 250 gram gare sushi rijst
  • Eiwit, van 2 eieren
  • 100 gram bloem
  • 100 gram panko
Voor de topping
  • 6 plakjes tonijn
  • 2 el Japanse mayonaise
  • 1 el Tobiko
  • 1 el Furikake

Benodigdheden

  • Icecube-tray
  • Plastic folie

Bereidingswijze

Stap 1:
Pak de icecube-tray in met plastic folie.

Stap 2:
Druk de rijst in de icecube-tray, druk de rijst aan zodat de blokjes niet uit elkaar vallen.

Stap 3:
Stort de blokjes rijst en verwijder het plastic folie.

Stap 4:
Haal de rijstblokjes door de bloem, verwijder overtollig bloem.

Stap 5:
Haal vervolgens door de eiwit en daarna door de panko. Zorg ervoor dat de rijstblokjes goed gecoat zijn.

Stap 6:
Frituur de rijstblokjes tot deze goudgeel zijn, laat de rijstblokjes uitlekken op keukenpapier.

Stap 7:
Leg een plakje tonijn op de blokjes rijst, zet op de tonijn een dopje mayonaise, lepel hier wat tobiko overheen en garneer met furikake.

Stap 8:
Serveer direct met de sushi, dumplings en stoombroodjes.