Chocoladesoezen (recept voor 25 stuks)
Stap 1: Breng melk en/of water langzaam aan de kook, samen met de boter en het zout.
Stap 2: Haal van het vuur en voeg er al roerend de bloem doorheen.
Stap 3: Gaar het beslag op een matige temperatuur.
Stap 4: Meng er de eieren doorheen met een vlindergard of met de hand. Een voor een, totdat het de juiste (spuit)dikte heeft.
Stap 4: Doe het deeg in een spuitzak met een glad spuitmondje.
Stap 5: Bekleed een bakplaat met bakpapier en spuit hier mooie gelijke dopjes op ter grote van een Euromunt. Druk een eventueel puntje plat met een natte vinger. Let op: niet te dicht bij elkaar, want de soezen gaan souffleren.
Stap 6: Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 200 °C.
Stap 7: Plaats de soezen in de oven en bak ze gaar en droog in circa 20 minuten. Stoom heeft een positief effect op het souffleren van het deeg. Het is dus mogelijk om de functie Professional of een handmatige stoominjectie toe te voegen (2 injecties in de eerste 12 minuten). Let op: open zeker in het begin van het bakproces de oven niet om te voorkomen dat de soezen inzakken.
Stap 8: Laat de soezen afkoelen op een rooster tot verder gebruik.
Stap 1: Doe de chocolade in een dichte stoomovenpan en dek af met folie.
Stap 2: Plaats de chocolade in de stoomoven en laat de chocolade smelten op het automatische programma chocolade smelten of afgedekt met folie +/- 10 minuten op 60 ºC.
Stap 3: Klop intussen de slagroom met heel weinig of juist geen suiker stijf en vul hiermee de soezen via de onderkant.
Stap 4: Laat de soezen goed koelen of plaats ze 10 minuten in de vriezer.
Stap 5: Roer de chocolade glad en doop de soezen een voor een in de chocolade. Plaats ze nu op een stuk vetvrij papier en laat afkoelen. Als de soezen niet te groot zijn, kunnen ze ook met een vork in de chocolade gedipt worden of kan de chocolade er met een lepel overheen geschept worden.
Bewaar de soezen niet te lang en serveer gelijk.