Groene linzen met geroosterde aubergine en puntpaprika

1 uurSaladeOvenMakkelijk
Dit recept is voor 4 personen

Ingredienten

  • 300 gram du puy linzen
  • 450 ml groentebouillon
  • 2 stuks aubergine, gehalveerd.
  • 4 stuks tomaten
  • 1 stuks sjalot, fijn gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijn gesnipperd
  • 2 el olijfolie
  • 4 takjes koriander
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 2 stuk puntpaprika
  • 80 gram rucola

Benodigdheden

  • Mes
  • Bakplaat
  • Snijplank

De bereidingstijd is ca. 60 minuten.

 

Bereidingswijze

Linzen

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 220 C.

Stap 2:
Snijd de aubergine aan de vleeskant in met een mes. Bestrooi met zout en olijfolie en leg met de vleeszijde naar beneden op een bakplaat.

Stap 3:
Leg de tomaten ernaast, bestrooi met peper en zout en olijfolie en zet in de oven.

Hetelucht Plus           200C
Tijdsduur                    35 minuten
 

Stap 4:
Verwarm olijfolie in een steelpan en fruit hierin de knoflook en sjalot aan.

Stap 5:
Schraap met een lepel de aubergine uit en voeg bij de sjalot en knoflook.

Stap 6:
Snijd de tomaten in blokjes en voeg deze toe.

Stap 7:
Bak rustig aan en bewaar tot later.

Stap 8:
Breng de bouillon aan de kook en voeg de linzen toe. Gaar de linzen 20 tot 25 minuten op middelmatig vuur.

Stap 9:
Voeg de linzen bij de aubergine.

Stap 10:
Breng de linzen op smaak met peper en zout.

 

Serveren

Stap 1:
Leg de puntpaprika op de bakplaat en bestrooi met peper, zout en olijfolie. Zet in de oven.

Circulatiegrill         225C
Tijdsduur                5 minuten

Stap 2:
Schep de linzen in diepe borden, lepel hier wat yoghurt overheen.

Stap 3:
Scheur wat korianderblaadjes en verdeel over de linzen.

Stap 4:
Snijd paprika over de lengte en verwijder de zaadlijsten.

Stap 5:
Leg de paprika op de linzen, maak de rucola aan met olijfolie en leg een toef op de linzen.

 

Tip! Je kunt linzen ook in de stoomoven bereiden met het automatische programma voor linzen.