Ceviche van makreel

Ceviche van makreel

20 minutenVisKoelkastMakkelijk

Ingredients

  • 2 makreelfilets
  • ½ citroen
  • ½ sinaasappel
  • 3 el fruitige olijfolie
  • dille
  • 1 tl roze peperkorrels, gekneusd
  • zeezout

Supplies

  • Rasp
  • Kom
  • Snijplank

Stap 1:
Verwijder het vel en de graat van de makreelfilets. Snijd het visvlees in gelijkmatige kleine blokjes.

Stap 2:
Voeg het sap van de citroen toe en meng goed door het visvlees. Voeg daarna de olijfolie toe.

Stap 3:
Snijd de dille grof en voeg deze ook toe. Breng op smaak met zeezout en de gekneusde peperkorrels.

Stap 4:
Zet de vis in de koelkast om de marinade zo’n 15 minuten in te laten trekken.

Stap 5:
Voeg op het laatst nog rasp en sap van de sinaasappel toe.

Stap 6:
Serveer dit gerecht in kleine glazen potjes.

 

Tip:

Probeer eens wat chilipeper in plaats van rode peperkorrels.