Cantuccini

35-40KoekOvenMakkelijk

Ingredients

Voor het deeg
  • 120 gram amandelen
  • 300 gram bloem
  • 180 gram suiker
  • 1 ½ theelepel bakpoeder
  • 2 stuks eieren
Voor het bestrijken van de rollen
  • 1 eetlepel melk
  • 1 stuks eidooier

Supplies

  • Kwast
  • Silicone bakmat
  • Mes
  • Kom
  • Bakplaat
  • Snijplank

Bereidingswijze

Stap 1:
Verwarm de oven voor op Hetelucht plus 170 C.

Stap 2:
Hak de amandelen zeer grof (mag ook heel).

Stap 3:
Meng alle ingrediënten met elkaar en vorm er rollen van 2,5 cm breed van.

Stap 4:
Leg de rollen op een bakplaat met siliconenmat.

Stap 5:
Meng de melk met de eidooier en bestrijk de rollen.

Hetelucht plus

Temperatuur             170 C

Tijd                             30 minuten

 

Stap 6:
Laat de rollen iets afkoelen en snijd in schuine plakken van 1 cm.

Stap 7:
Leg de plakjes op zijn kant terug op de bakplaat en bak nog 5 minuten door.

 

Tip: Cantuccini worden vaak gedoopt in espresso of in vino santo, een zoete wijn.