Bapao

Dit bapao recept is voor 16 stuks

VleesStoomovenGemiddeld

Ingredients

  • 300 gram witte kool, gesneden
  • 100 gram waterkastanjes, gesneden
  • 300 gram shiitake, gesneden
  • 150 gram mais
  • 300 gram wortel, in blokjes
  • 4 bosuitjes, gesneden
  • 2 el hoisin
  • 1 el sojasaus
  • 1 el oestersaus
  • 1 el gembersiroop
  • 2 el rijstazijn
  • 2 el sesamolie (light)
  • 1 el maïzena
  • 5 gram gedroogde gist
  • 250 ml water (24 ºC)
  • 50 gram suiker
  • 500 gram bapao bloem (Toko)

Supplies

  • Stoomoven pan met gaatjes

Vulling

Stap 1:
Blancheer de wortel, mais, waterkastanje en bosui 1 minuut in kokend water of kies de functie ‘Blancheren’ op je stoomoven. Spoel daarna koud. Smoor vervolgens de witte kool en shiitake totdat het beetgaar is en meng dit met de rest.

Stap 2:
Meng de hoisin, sojasaus, oestersaus, gembersiroop, sesamolie en rijstazijn erdoorheen.

Stap 3:
Maak de maïzena aan met wat koud water en bind het mengsel.

Stap 4:
Stort dit in een bak en laat afkoelen. Dit kun je ook een dag van tevoren bereiden.

 

Deeg

Stap 1:
Los de suiker op in het water en gist. Laat even staan tot de gist zijn werk gaat doen.

Stap 2:
Meng de gistoplossing met de bapao bloem en wat zout. Doe het deeg in een dichte stoomovenpan van 5,7 liter en dek af met een afdekplateau of deksel. Schuif in de stoomoven om te rijzen, totdat het deeg in volume is verdubbeld. Hiervoor stoom je het deeg circa 60 minuten op 40 ºC.

 

Vullen en serveren

Stap 1:
Wrijf je handen in met een beetje olie en kneed het deeg soepel tot een bal.

Stap 2:
Verdeel het deeg in porties van 50 gram en rol er balletjes van. Rol de balletjes plat met een rolstok en leg er in het midden wat vulling op.

Stap 3:
Vouw het deeg bij elkaar en verwijder eventueel overtollig deeg.

Stap 4:
Breng het gevulde deeg in model en plaats in een stoomovenpan met gaatjes.

Stap 5:
Schuif in de stoomoven om te rijzen en vervolgens te garen.

Rijzen: 15 minuten stomen op 40 ºC
Garen: 15 minuten stomen op 100 ºC

stap 6:
Serveer de bapao met een lekker sausje naar smaak.

 

Tip

Heb je geen stoomoven? Dan is het ook mogelijk een verse te halen bij een toko en deze te stomen in een stoommandje.

Voor dit gerecht is een stoomovenpan met gaatjes nodig

Stoomovenpannen met gaatjes zijn geschikt voor groente, vis, vlees en aardappelen zonder fond. Ook zijn ze perfect voor het ontdooien van ingevroren producten.

Buy on Miele.nl