Sfeervol thuis uit eten

Een sterrenmaaltijd aan eigen eettafel of zelf aan de slag met door een chef geselecteerde ingrediënten. Als er iets is wat de sluiting van de horeca heeft opgeleverd, dan zijn het wel alle creatieve afhaal- of thuisbezorgd concepten die de restaurants hebben ontwikkeld. Maar hoe zorg je dat je thuis net zo’n leuke avond hebt als in een restaurant?

De tafel dekken

Een groot deel van de beleving (en de voorpret) zit hem in een prachtig gedekte tafel. Daarvoor kun je natuurlijk exact de etiquette volgen, maar ook je creatieve ei in kwijt. Een paar tips:

 • Eet je normaal van placemats? Gebruik nu een schoon en gestreken tafellaken. Zorg dat het groot genoeg is: rondom de tafel hangt het ongeveer 30 centimeter van de rand.
 • Zet de borden ongeveer een centimeter binnen de tafelrand, zo’n 50 centimeter van elkaar. Gebruik verschillende borden voor de gangen en zet de borden van groot naar klein op elkaar. Kleine borden voor wat brood zet je links van de borden, boven de vorken.
 • Bestek ligt boven en naast het bord, in de volgorde van gebruik, van buiten naar binnen. De vorken liggen links naast het bord, messen rechts en hiernaast de soeplepel.
 • Glazen staan rechts boven de borden. Controleer altijd of de glazen wel perfect schoon zijn. Komen ze niet altijd schoon uit de vaatwasser? Dan is je vaatwasser zelf misschien aan een reinigingsbeurt
 • Servetten liggen op of naast de borden. Je kunt ze ook mooi gevouwen in een wijnglas zetten of onder het bestek aan de rechterkant leggen.
 • Een kaarsje of een plantje doen het altijd goed. Zorg wel dat je je tafelgenoten nog kunt zien door alle decoraties 😉

Volg een Miele online kookworkshop

Miele biedt sinds kort ook online kookworkshops aan. Zo zet je thuis een geweldig diner op tafel dat je volledig zelf kan bereiden in je eigen keuken. Boodschappen doen is niet nodig, want je krijgt de ingrediënten thuisbezorgd. Via video wordt precies uitgelegd wat je moet doen en je krijgt ook de kans om direct je vragen te stellen.

Serveer de wijn perfect op temperatuur

Dus wit koud en rood is kamertemperatuur. Maar zo simpel is het niet! Elke wijn heeft zijn eigen ideale temperatuur, waarbij de aroma’s perfect tot uitdrukking komen.

Witte wijn

 • Mousserende en dessertwijnen: 6-8˚C
 • Lichte witte wijn met frisse tonen: 8-14˚C
 • Rijpere witte wijn: 12-14˚

Rode wijn

 • Lichte rode wijn: 12-17˚C
 • Krachtige rode wijn: 17-19˚C

Wijnklimaatkast

Een koelkast is meestal 3-4˚C en kamertemperatuur is bij de meeste mensen rond de 20˚C. Een koelkast is dus te koud voor witte wijn en een comfortabele eetkamer weer net te warm voor rode wijn. Ben jij een liefhebber van goede wijn? Een wijnklimaatkast biedt uitkomst. Daarmee bewaar je verschillende wijnen in aparte temperatuurzones en wordt je wijnvoorraad schitterend verlicht.

Tip: als je een Miele online kookworkshop volgt, bieden we ook een bijpassend wijnarrangement aan, in samenwerking met De Bruijn Wijnkopers.

Bekijk hier de wijnboxen

Mooi servies maakt de tafel

Een mooi gedekte tafel staat of valt natuurlijk met het servies. Wist je dat je bij ons de prachtigste borden, schalen en kommen kunt bestellen? Leuk om als compleet servies te verzamelen, maar ook om cadeau te geven!

Bekijk hier ons assortiment