Keukentrends

Keukens in één kleur
De afgelopen jaren zagen we veel witte keukens. Witte keukenkastjes, witte kookeilanden en witte werkbladen. Dit jaar maken de all white-keukens plaats voor een gekleurde variant. Van pastelroze tot volledig zwart: keukens in één kleur en een matte afwerking zijn nu de trend. Bang om kleur te bekennen? Het hoeft niet te overheersen. Als je kiest voor materiaal van een hoge kwaliteit, krijgt je keuken – ongeacht de kleur – een krachtige en toch subtiele uitstraling.

Hidden kitchen
Keukens mogen gezien worden. Niet voor niets hebben veel mensen de laatste jaren gekozen voor een open keuken, die onderdeel is van de woonkamer. In 2019 willen we onze woonkeuken juist weer een beetje verbergen en is de hidden kitchen een trend in opmars. Met een hidden kitchen maak je je keuken onzichtbaar op momenten waarop jij dat wilt en is de keuken één met je woonkamer. Dit doe je bijvoorbeeld met houten schuifdeuren, waarachter je je kookplaat en afzuigkap kunt verbergen.

In 2019 gaan we voor subtiele keukens. Bijvoorbeeld in één kleur, met verfijnde details zoals onzichtbare afzuigkappen en een schuifdeur om de keuken mee af te schermen.

Onzichtbare afzuigkappen
Een trend die raakvlakken heeft met de hidden kitchens van 2019, is geïntegreerde afzuiging. De meeste keukens hebben tegenwoordig nog een grote afzuigkap boven het fornuis, wat soms veel ruimte inneemt en waardoor je geen vrij zicht hebt. Geïntegreerde afzuiging is daarom een stijlvol alternatief. Hierbij is je afzuigkap verwerkt in je kookplaat. Kijk maar eens naar de Miele TwoInOne. Dit is de eerste Miele-inductiekookplaat met werkbladafzuiging. Een onzichtbare afzuigkap dus, die je keuken niet ontsiert.

Keuken indelen naar wens
We zien steeds meer variatie in de keuken. Kozen we vroeger massaal voor een rechttoe-rechtaan fornuis, tegenwoordig is er voor ieder wat wils. Houd je van uitgebreid koken? Dan combineer je een stevige wokgasbrander met inductie en een teppanyaki. Je kookplaat kun je met onze SmartLine-elementen helemaal naar wens samenstellen. Wil je helemaal on trend zijn? Dan gebruik je de innovatieve Miele@mobile-app voor het aansturen van je apparaten.

Natuursteen en terrazzo
Natuursteen is al jarenlang een vaste trend in keukenland. De afgelopen jaren zagen we marmeren werkbladen en marmeren spatwanden. Maar marmer maakt in 2019 plaats voor een ander soort natuursteen: terrazzo. Dit nostalgische materiaal kennen we van vroeger, maar heeft de laatste tijd een enorme comeback gemaakt. Sinds kort zien we het daarom weer terug in de keuken. Terrazzo wordt gemaakt van een mix van marmer en granietkorrels, vermengd met glas en kleurpigment. Hierdoor heb je altijd een uniek patroon dat goed aansluit bij de rest van je interieur.

Ga voor goud
Wil je een statement maken met je keuken? Dan kies je voor materialen die opvallen. De laatste tijd zien we steeds vaker kranen, spoelbakken en keukenbeslag van goud. Dat is weer eens wat anders dan zwart of rvs.

Benieuwd naar meer trends voor je keuken? Lees dan ook dit artikel.