Binnenkijken bij Sandy en Renaldo

Even voorstellen

Naam | Sandy en Renaldo

Over Sandy en Renaldo
In de keuken van Sandy en Renaldo, beiden accountant, kan er lekker Aziatisch gekookt worden. Samen met SmartDesign Keukenstudio hebben ze een keuken op maat laten maken. Door goed gebruik te maken van de diepte van het huis heeft de keuken een lange kastenwand en groot kookeiland. De stijl van de keuken is door het hele huis te vinden door de fijne samenwerking met een interieuradviseur.

Vraag en antwoord

Hebben jullie dit keukenontwerp zelf bedacht of heeft de keukenstudio jullie geholpen?
Dit ontwerp is een combinatie van de ideeën van Coen van SmartDesign Keukenstudio en onszelf. We wilden graag gebruikmaken van de lengte van de woning en kozen daarom voor een groot eiland en een lange kastenwand. We kwamen al snel uit op maatwerk. Renaldo was van de apparaten en ik van de uitstraling van de kastjes. We vulden elkaar echt aan.

Hoe zijn jullie bij SmartDesign Keukenstudio terechtgekomen?
Familieleden hebben eerder een keuken bij deze keukenstudio gezocht en waren zeer tevreden over de service. Daarnaast zagen we dat zij een interieuradviseur in dienst hebben. Hij heeft ons niet alleen geholpen met de keuken, maar ook met de woonkamer. We hebben eerst de opdracht gegeven om de keuken te ontwerpen en daar waren we zo tevreden over, dat we hem naar de woonkamer hebben laten kijken. Dit zie je aan de terugkomende elementen als het houtgebruik en het werken met vlakken. Hierdoor werd het een prachtig geheel.

Wat heeft SmartDesign Keukenstudio specifiek geadviseerd voor jullie keuken?
Eigenlijk alles qua praktische zaken, zoals de indeling. De lade voor het bestek is bijvoorbeeld zo geplaatst dat we de vaatwasser makkelijk kunnen uitruimen.

Wat waren jullie belangrijkste eisen?
Vaak heb je twee of drie elementen die je in het hele huis terug wilt laten komen. Voor ons was dat een moderne uitstraling en gebruiksgemak. Het huis moet een verlengstuk zijn van wie je bent. Onze eis voor gebruiksgemak komt goed terug in de automatisering van het huis. Met Domotica kunnen we in een handomdraai de verlichting en straks ook de nieuwe gordijnen besturen via onze telefoon. Dat geldt ook voor onze Miele-apparaten, want zowel de inbouwapparaten als wasmachine en droger zijn te bedienen met onze mobiele telefoon. Gezien naar onze wensen was het systeem van Miele@home het meest ontwikkeld en daarom hebben we hiervoor gekozen.

“Onze eis voor gebruiksgemak komt goed terug in de Miele-apparaten.”

Hoe gebruiken jullie de apparaten die op Miele@home zijn aangesloten?
We gebruiken het voornamelijk als afleessysteem. Je kunt heel makkelijk zien dat de was klaar is of het volgende ingrediënt in de stoomoven erbij geschoven kan worden. Het handige is dat je een gerecht in de stoomoven kunt doen en vervolgens naar boven kunt lopen om bijvoorbeeld de was te doen. Als het gerecht klaar is, krijg je een melding. Maar ook de melding dat de koffiemachine gereinigd moet worden is prettig om af te lezen op je telefoon. Verder krijgen we te zien dat het wasmiddel voor het TwinDos-systeem van onze wasmachine op is en kunnen we direct in de app nieuwe flacons bestellen. Heel gebruiksvriendelijk!

“De stoomoven is onze beste beslissing geweest.”

Welk apparaat gebruiken jullie het meest?
De stoomoven is onze beste beslissing geweest. Deze staat non-stop aan! Mijn moeder maakt zelf bapao en dumplings, die je ideaal kunt bereiden in de stoomoven. We stomen veel Aziatisch, maar ook vis en groenten. Vroeger gebruikten we bamboemandjes om te stomen, maar dat was zoveel gedoe. Dit is veel makkelijker, ook om schoon te maken. We zijn er heel blij mee. Daarnaast gebruiken we onze koffiemachine veel en natuurlijk de vaatwasser. We hebben ook heel bewust gekozen voor een grote bakoven van 90 centimeter. Tot nu toe hebben we er vooral geroosterde zoete aardappel in gemaakt, maar juist met visite kun je er kip of ander vlees in bereiden. En wie weet gaan we ook nog wel taarten bakken.

Hoe ziet een dag in jullie keuken eruit?
Doordeweeks ziet de keuken ons weinig. We zijn vaak hele dagen weg. In het weekend zijn we vaker thuis en beginnen we de dag met koffie in de keuken. Daarna ontbijten we warm, met bijvoorbeeld dumplings, omdat we dit gewend zijn vanuit de Aziatische keuken. Op dat soort dagen gebruiken we de stoomoven dus direct. De keuken biedt zoveel mogelijkheden, dat we nog niet eens alles hebben uitgeprobeerd. Er valt nog genoeg te ontdekken en dat maakt deze keuken zo leuk. De Teppanyaki hebben we bijvoorbeeld pas weinig gebruikt, omdat we hier nog niet zo lang wonen.

 

Heb je tips voor andere mensen die een nieuwe keuken gaan aanschaffen?
Ga absoluut voor een stoomoven. Het is gezond, je gebruikt geen vet of olie en het is heel makkelijk. Daarnaast zijn er zoveel dingen om over na te denken. Blijf daarbij heel dicht bij jezelf en kies bewust voor apparaten die je heel gaaf of handig vindt.

De keuken is gekocht bij onze Premium Partner SmartDesign Keukenstudio te Maassluis

Mozartlaan 334
3144 NH MAASSLUIS
010-5920200

Bezoek website