Binnenkijken bij Lisa

Even voorstellen

Naam | Lisa

Over Lisa
Corine en Bart hebben zes uitwonende kinderen die regelmatig thuiskomen, vooral in het weekend. Dochter Lisa is 25 jaar en heeft samen met haar moeder deze keuken uitgezocht.

Vraag en antwoord

Jeetje, wat een mooie keuken hebben jullie!
Bart: Dank je, wij zijn er ook heel erg blij mee. We moeten de laatste paar dingetjes nog doen, zoals wat extra lampen ophangen, maar het begint echt handen en voeten te krijgen. Het was in het begin wel een beetje spannend, maar we zijn blij met de kleur en uitvoering. Eigenlijk met het hele resultaat! Dit gedeelte is bijgebouwd aan het originele huis en is een hele fijne en lichte ruimte. De oude bewoner was onlangs hier en hij wist niet wat hij zag.

Zijn jullie lang bezig geweest met het samenstellen van de keuken?
Bart: Ik niet, haha. Maar mijn vrouw en Lisa wel. Zij zijn vaak bij Keukencentrum Berkers in Deurne en Miele in Vianen geweest om alles uit te zoeken. Toen we begonnen was nog helemaal niet bekend hoe deze ruimte én de keuken eruit zouden komen te zien. Dit was eerst een soort binnenplaatsje. Dan is het best lastig om dit te bedenken en het voor je te zien.

Was Keukencentrum Berkers het eerste keukencentrum dat jullie bezocht hebben?
Lisa: Mijn ouders hebben al in drie huizen hun eigen keuken geplaatst, dus ze hebben daar aardig wat ervaring mee. De vorige keuken hebben ze ook bij Keukencentrum Berkers gekocht en daar waren ze zo tevreden over, dat het een logische keuze was hier terug te gaan.

“De TwoInOne-kookplaat is een praktische oplossing en makkelijk in gebruik.”

“De combi-stoomoven is voorzien van automatische programma’s, dat maakt het erg makkelijk.”

Kun je iets vertellen over de gekozen keukenapparaten?
Mijn ouders hebben zeven keukenapparaten van Miele. In de vorige keuken hadden mijn ouders ook alles van Miele en ze zijn erg tevreden over de Miele oplossingen. In deze keuken hebben mijn ouders wel gekozen voor een extra oven en de gourmet-warmhoudlade. Daar hebben we laatst vlees in bereidt en dat was zo lekker! Het blijft heel zacht en wordt helemaal niet droog, echt super. De extra oven is vooral erg fijn vanwege de grootte van ons gezin. Tijdens feestjes is het makkelijk om extra hapjes te bereiden. De koelkast en vaatwasser zijn mooi weggewerkt én op hoogte gemaakt, wat fijn is in het gebruik.

Wat vind je van de TwoInOne? Hadden jullie hiervoor ook al een inductiekookplaat met afzuiging in het werkblad?
Mijn ouders hadden wel een inductiekookplaat, maar met een aparte afzuigkap daarboven. De TwoInOne-kookplaat is een praktische oplossing en makkelijk in gebruik. Je hoeft geen rekening te houden met bijvoorbeeld het koken voor een raam of in het midden van de ruimte. Het schoonmaken is super makkelijk, omdat je de onderdelen gewoon in de vaatwasser kunt doen. En bijna alles werkt automatisch. De afzuiging gaat namelijk uit zichzelf aan en schakelt bij. Ook kun je twee zones aan elkaar koppelen voor grote pannen.

Heb je een favoriet apparaat?
Lastig! Het ligt een beetje aan het moment van de dag. ’s Ochtends is dat vooral de koffieautomaat, maar de combi-stoomoven is toch wel één van mijn favorieten. Het is zo makkelijk, omdat de combi-stoomoven voorzien is van automatische programma’s. Het grootste voordeel vind ik dat de groenten heerlijk fris en knapperig blijven, De smaak van vis, zoals zalm, blijft ook veel lekkerder. Mijn zus heeft laatst meringue gemaakt in de combi-stoomoven naar aanleiding van een recept uit het kookboek voor dit apparaat. Dat was heel goed gelukt.

Heb je nog tips voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe keuken?
Vooral dat je de tijd moet nemen om je goed en zorgvuldig te oriënteren. Blijf dicht bij jezelf, kijk naar waar je profijt van gaat hebben en kies wat je leuk vindt. Wij zijn hier super tevreden mee, maar dat is voor iedereen natuurlijk anders. Inspiratie opdoen bij het Miele Experience Center in Vianen is ook een aanrader, daar hebben wij veel aan gehad!