Binnenkijken bij Dennis

Even voorstellen

Naam | Dennis

Over Dennis
Dennis is 39 jaar en woont samen met Jelena, twee kinderen van 13 en 9 jaar en een hondenpup. Dennis is actief als Senior Contracts Manager.

Vraag en antwoord

Waarom heb je gekozen voor deze keukenstijl?
We wilden een klassieke, lichte keuken, maar wel van deze tijd. We waren al bij een aantal keukenzaken geweest, maar het voelde niet goed. En één keuken die we mooi vonden, kwam ver boven ons budget uit. Mijn collega adviseerde mij naar Keukenstudio Maassluis te gaan. Zij hebben deze handgemaakte keuken gemaakt en wij zijn er dolgelukkig mee.

Wat vond je belangrijk bij het ontwerp van de keukenopstelling?
Het oppervlak van de keuken is vrij beperkt, dus we waren zeer verrast dat er nog zoveel mogelijk was en we zoveel ruimte hebben. Wij hadden wel wat ideeën, maar dankzij de eerlijke adviezen van Keukenstudio Maassluis zijn we nu heel blij dat we dat niet hebben doorgedrukt. En nadat de keuken rond was, zijn we nog een keer gebeld, omdat ze toch iets hadden gevonden wat ervoor zorgde dat we nog optimaler met de ruimte konden omgaan. Dat is deze speciale hoekkast aan de bovenkant geworden. We hebben diepe lades, een extra kruidenrek bij de afzuigkap en voor de pannen een compleet uitschuifbaar rek. Er is een muur uitgebroken, waardoor we meer werkruimte hebben én aan het zitgedeelte nog extra kastruimte hebben gekregen.

Wat zou je absoluut niet willen missen in de keuken?
De koffieautomaat. Wat we ook niet meer willen missen, is de praktische indeling waardoor we in de keuken veel kwijt kunnen en heel makkelijk is schoon te maken.

 

“We wilden een klassieke, lichte keuken, maar wel van deze tijd.”

 

Hoe ziet jouw dagelijkse routine in de keuken eruit?
We zijn de hele dag door in de keuken en bij de eettafel. De huiskamer wordt alleen nog gebruikt als we een film willen kijken. Zelfs ik kook nu soms, ideaal die automatische programma’s. Wat we echt heerlijk vinden zijn de asperges en kalfssucade uit de combi-stoomoven. Alles smaakt trouwens lekkerder uit de combi-stoomoven.

Hoe ben je aan de keuze van deze apparaten gekomen?
Via Keukenstudio Maassluis. Niet alle apparaten zijn van Miele, maar de apparaten in het zicht wel. Zij hebben ons goed geadviseerd en nadat de keuken geplaatst was, hebben ze uitleg gegeven over alle apparaten.

 

“Wat we echt heerlijk vinden zijn de asperges en kalfssucade uit de combi-stoomoven.”

 

 

En wat zijn jouw ervaringen met de apparaten?
De extra grote combi-stoomoven is voor ons ideaal. Die was toen net door Miele geïntroduceerd. We gebruiken hem heel veel in combinatie met de warmhoudlade. Ben ook heel tevreden over de koffieautomaat, die de hele dag door wordt gebruikt. Mijn moeder komt er speciaal voor langs als ze zin heeft in lekkere koffie. Er is nu familie over van mijn vrouw, waardoor er gisteren een hele zak koffiebonen is opgegaan. Waar we ook heel blij mee zijn, is de stille afzuigkap.

Heb je tips voor andere mensen die een nieuwe keuken gaan aanschaffen?
Ik heb geen tip, omdat het uitzoeken van een keuken zo persoonlijk is. Of toch wel één tip die ik kreeg van mijn collega: ga naar Keukenstudio Maassluis.