Binnenkijken bij Anike

Naam: Anike
Over Anike
Anike woont samen met haar man in een recent opgeleverde nieuwbouwwoning.

Vraag en antwoord

Wat een mooi huis en mooie locatie. Jullie wonen hier pas?
Ja, klopt. We wonen hier nog niet zo lang. Gisteren is de studeerkamer afgemaakt, vandaar dat er nog wat chaos is met verhuisdozen.

En wat een prachtige deuren, die vallen gelijk op bij binnenkomst.
Wat leuk dat je dit zegt! We zijn hier namelijk zo lang mee bezig geweest. Het was een behoorlijke zoektocht en zijn dan ook heel blij met het resultaat. Het is trouwens wel grappig dat je met mij het gesprek hebt over de keuken, want ik kook eigenlijk nooit. Dat doet mijn man altijd. Zal je net zien dat hij even weg moest. Hij komt zo terug hoor, dus voor specifieke kookvragen moet je bij hem zijn.

Hoe is de keuken ontstaan?
Oorspronkelijk was de indeling heel onhandig. En in deze nieuwbouwhuizen zijn alle keukens open, maar ik houd niet van een open keuken. Het wordt toch snel rommelig en hoe goed de afzuigkap ook werkt, je hebt sneller last van geurtjes. Een goede opbergruimte vind ik erg belangrijk en daar was ook niet echt rekening mee gehouden met de indeling van het huis. SmartDesign Keukenstudio heeft hier een hele goede oplossing voor bedacht. Wij hebben nu een walking closet voor de opbergspullen, rechts naast de inbouwapparaten! Aan de buitenkant lijkt het een gewone keukenkast, maar de ruimte loopt door naar achteren. Ik vind het er echt mooi uitzien. En je ziet het, de apparaten in de keuken zijn van Miele. We hebben twee ovens, die zijn alleen nog niet gelijktijdig gebruikt. De combi-stoomoven is echt een ding van mijn man.

“Wij hebben nu een walking closet voor de opbergspullen!”

De keuken is strak en modern, maar toch oogt het heel sfeervol met die houtaccenten.
Ja, ik houd echt van hout en warmte. Dat wilde ik ook in de keuken. Het had wel wat voeten in aarde, omdat het voor ons op maat gemaakt is. Maar onder het mom van ‘je kunt dit maar één keer goed doen’, hebben we besloten het zo te laten maken.

Geldt dat ook voor de tafel die aan het eiland staat?
Klopt, die hebben we op maat laten maken. De grote eettafel staat in de huiskamer. Die tafel is van dezelfde noten houtsoort gemaakt als de keuken.

Door de glazen deuren kun je vanuit de huiskamer wel de keuken zien en dan valt de wijnklimaatkast als eerste op.
Die moest en zou er komen, lacht Anika. Ik heb wel aan mijn man gevraagd hoe we dat gaan doen, aangezien die sneller leeg dan gevuld is. Maar het is genieten hoor!

Bekijk keukenapparatuur

Hoe zijn jullie bij SmartDesign Keukenstudio gekomen?
Via mijn relatie met een interieurspecialist. Daar koop ik al jaren mijn meubels. Hij adviseerde mij om naar SmartDesign Keukenstudio toe te gaan. Ik zocht iemand die met ons mee wilde denken en echt tijd en energie in ons stak.

Zoals je ziet is de ruimte niet al te groot, maar onze wensenlijst wel. Dan lijkt het al snel een onmogelijke opgave. Mijn man wilde bijvoorbeeld graag een eiland. Bij deze ruimte denk je sneller aan een L-vorm en de tafel tegen de muur, maar dat wilden we juist niet. De tafel wilden wij bij het raam. SmartDesign Keukenstudio heeft naar aanleiding van onze wensen twee ontwerpen gemaakt en die waren gelijk leuk. Je merkt ook dat SmartDesign Keukenstudio echt nadenkt en met je mee wilt ontwerpen. Zij hebben zicht op de ruimte.

Waar zijn jullie het meest bij mee?
Mijn man zal gelijk roepen ‘de combi-stoomoven’. Hij kookt er zelfs de eieren in. Ik merk vooral dat alles binnen handbereik is.

Vlak voor mijn vertrek komt de man van Anike binnen en begint gelijk enthousiast over de combi-stoomoven.
Fantastisch wat je er allemaal mee kunt doen. En wat ik graag wil laten weten is dat ik de Miele-app geweldig vindt. Helemaal omdat stomen nog redelijk nieuw voor me is, vind ik die app heel handig.

Hebben jullie nog een tip voor anderen die op zoek zijn naar een nieuwe keuken?
Denk goed na over jouw comfort en wat je wilt. Neem het lichtplan mee. Ga niet zomaar iets laten plaatsen zonder na te denken over alle details. Kijk ook goed naar voldoende opbergruimte.

“Bij de aanschaf van de keuken wil je het gevoel hebben dat je een partnerschap aangaat.”

De keuken is gekocht bij onze Premium Partner SmartDesign Keukenstudio te Maassluis

Mozartlaan 334
3144 NH MAASSLUIS
010-5920200

Bezoek website