Taco’s met geroosterde zalm en koolsalade

25-30GraanCombi-stoomovenMakkelijk
Dit recept is voor 4 personen

Ingredients

  • 8 stuks taco’s
  • 500 gram zalmfilet
  • 1 tl knoflookpoeder
  • Komijnpoeder
  • Chilipoeder
  • Gerookte paprikapoeder
  • Olijfolie
  • Kool, fijngesneden
  • Wortel, fijngesneden
  • Chilisaus
  • Appelazijn
  • Zout
  • Olijfolie
  • Honing
  • Sour cream
  • Limoen, rasp en sap
  • 1 stuks jalapeno, in ringen

Supplies

  • Mes
  • Bakplaat
  • Snijplank

De bereidingstijd is ca. 25 minuten.

 

Bereidingswijze

Zalm

Stap 1:
Verwarm de oven voor.

Stap 2:
Vet een ovenschaal in met olijfolie en leg de zalm erin. Bestrooi met peper en zout.

Stap 3:
Meng de specerijen en bestrooi de vis. Zet de vis in de combi-stoomoven.

Grill groot                   Stand 3
Tijdsduur                     8-10 minuten

 

Koolsalade

Stap 1:
Meng de kool, wortel, chilisaus, azijn, zout, olijfolie en honing. Bewaar tot later.

Stap 2:
Voeg de limoenrasp en sap toe aan de sour cream.

 

Serveren

Stap 1:
Breek de zalm in grove stukken.

Stap 2:
Vul de taco’s, onderin de zalm daarop de kool. Maak af met de sour cream.

Stap 3:
Garneer de taco’s met ringen jalapeno.