Pompoenspaghetti met oesterzwammen en spekjes

Met een pasta kun je niet fout gaan. Er is altijd wel een variant die iedereen lust. De meeste pasta’s zijn echter wel koolhydraatbommen. Wil je toch pasta eten, maar liever een lichtere variant? Vervang dan de pasta door pasta op basis van groente. Zo krijgt je gerecht meteen extra smaak.

45 minutenPastaOvenGemiddeld

Ingredients

Pasta
  • 1 spaghettipompoen
  • 150 ml slagroom
  • 125 gr spekjes
  • 250 gr oesterzwammen
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes salie (blaadjes)
  • 2 tenen gehakte knoflook
  • Parmezaanse kaas

Supplies

  • Mes
  • Koekenpan
  • Bakplaat

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor: Hetelucht plus 200°C
  2. Snijd de spaghettipompoen over de helft door, bestrooi de binnenzijde met zout en besprenkel met olijfolie.
  3. Plaats de pompoen met de vleeszijde omlaag op een bakplaat in de oven.
    Hetelucht plus 200°C – Bereidingstijd: 30 minuten
  4. Als de pompoen gaar is laat deze dan afkoelen.
  5. Hol de pompoen uit en bewaar de schil. Pluk het vlees los tot spaghettislierten.
  6. Verwarm een koekenpan op de kookplaat, bak de spekjes rustig uit. Voeg de knoflook, salie en tijm toe en bak deze mee, pas op dat de knoflook niet verbrandt.
  7. Laat de spekjes uitlekken en giet het spekvet terug in de pan.
  8. Voeg de oesterzwammen toe en bak deze aan, mooiste in deze is om de zwammen mooi krokant te bakken. Bewaar er een paar om mee te garneren.
  9. Blus de pan af met slagroom en laat deze tot tweederde inkoken.
  10. Voeg de spekjes toe en breng de saus op smaak.
  11. Voeg het pompoenvlees toe en verwarm dit in de saus. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
  12. Schep de spaghetti terug in de pompoenschil en rasp daar Parmezaanse kaas overheen.
  13. Garneer met spekjes, tijm, salie en oesterzwammen.

Serveer direct.